Det finns hopp om skidleveranser. Foto: Fischer Sports

Artiklar

Efter branden i Fischer-fabriken: leveranser av skidor säkrade till 90%

Merparten av vinterns skidor var redan producerade och leveranser är på väg. Vintern är inte förstörd av akut brist på skidor.

Text: Peter Nilsson • 2020-10-22 Uppdaterad 2020-10-22

Som Åka Skidor rapporterat tidigare utbröt natten till 12 oktober en brand i Fischers fabrik i Ukraina. Fabriken i Mukachevo är Europas största skidfabrik med ca. 900 anställda.

En snabb insats från brandkåren lyckades begränsa skadorna samt hejda branden från att sprida sig till hela fabriken och dess lager. Orsaken till branden är fortfarande under utredning. I dagsläget misstänks en elektrisk kortslutning för att ha startat branden.

En relevant fråga när världsdelens största skidfabrik brinner mitt i försäsongen är förstås hur detta kommer påverka leveranserna av vinterns skidor. Kommer de beställda skidorna att levereras som väntat eller har de brunnit upp?

 

Efter branden i Fischer-fabriken: leveranser av skidor säkrade till 90%
Ingen snörök utan eld. Foto: Fischer Sports

I ett pressmeddelande kommenterar nu Fischer brandens effekter för den kommande vintern. 90% av alla förbeställningar är redan producerade och på väg att levereras. Race-skidor och andra top-end modeller tillverkar Fisher på en annan fabrik belägen i Reid, Österrike, och de berörs därför över huvud taget inte av branden.

Fischer kan ännu inte fastställa när den ukrainska fabriken kommer att vara helt återställd. Däremot uppger de att de genom utökade skift på bägge produktionsorterna kommer att kunna kompensera den minskade kapaciteten i Mukachevo fram till nästa höst.

Europas skidåkare andas ut och skickar en extra stor high-five till den ukrainska brandkåren.

Jättebrand förstör Europas största skidfabrik


Skidfotografen som aldrig vill bli stor


Nytt upplägg för Freeride World Tour


Text: Peter Nilsson • 2020-10-22
Artiklar

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen