Foto: Mattias Fredriksson

Alperna

Jobba hemifrån från Alperna – nu kommer snön

Om du är i riskgrupp för kraftig allergisk puder-fomo-reaktion (som vår chefredaktör) bör du kanske se bort. Vill du ha pudersnö utanför vardagsrumskontoret ska du kanske läsa lite mer.

Text: Peter Nilsson • 2020-12-07 Uppdaterad 2020-12-07

Livet som skidåkare är inte enkelt i en värld dominerad av en global pandemi. Resande i allmänhet, och resande till öppna skidorter i synnerhet, har kraftigt försvårats. Människor uppmanas att arbeta hemifrån och hålla sig isolerade i samma miljöer med samma sällskap. 

Schweiz har till skillnad från de flesta andra alpländerna valt att inte stänga ner liftsysstem. Anpassningar har gjorts, men liftarna går fortfarande. Beslutet har mött kritik. Schweiz, som inte är med i EU, har understrukit att de gör som de vill. 

I kriser uppstår ofta oanade möjligheter. Så även denna gång. 

Ski Lodge Engelberg meddelar att de denna något speciella vinter anammat ett nytt koncept. Som ett svar på pandemin har många fått bättre möjligheter att arbeta hemifrån. Det är dock inget som kräver att arbetet sker just hemifrån. Det skulle också kunna utföras från någon annan stans. Typ ett hotell i Alperna. Givet att det kan ske på ett säkert sätt med god distans till andra människor och på ett sätt som följer rekommendationerna för att undvika smitta.  

Jobba hemifrån från Alperna - nu kommer snön
Ski Lodge 6 december 2020. Foto: Ski Lodge Engelberg

Ski Lodge Engelberg meddelar att de under hösten fått in ett ökat antal förfrågningar om just den typen av Covid-anpassat boende med goda arbetsmöjligheter, och därför valt att hörsamma efterfrågan. 

De har svarat på de specifika önskemål gäster haft för att kunna arbeta från hotellet: möjlighet at boka perioder om minst två veckor, tillgång till stabil internetuppkoppling och kontorsytor där man kan arbeta på säkert avstånd från andra. 

Hittils verkar konceptet ha varit uppskattat. Ett dussintal gäster bor och arbetar från hotellet i dagsläget. Läs mer om upplägget på Ski Lodge Engelbergs Hemsida

Jobba hemifrån från Alperna - nu kommer snön
En härligt frukostutsikt. Foto: Ski Lodge Engelberg

Häromdagen var det dock tomt på hotellets kontorsyta när Engelberg vaknade upp till ett rejält puderdump. 70cm snö föll i dalen över natten. Samma dag öppnade den lägre av dalen liftar på Brunni-sidan och de distansbaserade kontorsarbetarna kunde jobba sig igenom 1 meter pudersnö. 

Jobba hemifrån från Alperna - nu kommer snön
En bra dag att låta bilen stå. Foto: Ski Lodge Engelberg
Jobba hemifrån från Alperna - nu kommer snön
Ett öppet men distanserat kontorslandskap. Foto: Ski Lodge Engelberg

Det var garanterat tomt inne på kontorsytan när den här mobilklippet filmades häromdagen. Med en meter puder på berget är det guldläge att ta ut så mycket flextid som behövs. 

Världens bästa skidåkning: Engelberg


Skidåkning och Covid-19


Tyskland söker EU-lösning för att hålla samtliga skidorter stängda året ut


Text: Peter Nilsson • 2020-12-07
AlpernaArtiklarCovid-19Engelberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen