Marcus Caston i Fernie. Foto: Warren Miller

Video

Filmsvepet: Island, lidande och puderfrossa i Lyngen

Veckans filmsvep tar oss till Island, Montana, Palisades Tahoe och Fernie. Och mycket mer.

Text: Tobias Liljeroth • 2021-10-25 Uppdaterad 2021-12-07

Km Days drar till Island

Kajsa Larsson och Malou Peterson drar till Island i första avsnittet av nya säsongen av KM Days. Du kommer kunna läsa mer om den resan i Åka Skidors novembernummer.

In Pursuit of Soul – TGR

Teton Gravity Research hyllar de små, oberoende skidorterna i sin kortfilm In Pursuit of Soul.

Elyse Saugstad – Stoke the Fire – TGR

TGR har även släppt en ny storfilm, som sig bör. Elyse Saugstad blev precis mamma men hann med att svänga ihop en full sekvens förra vintern för det.

The Fifty – Mt Stimson

Även Saugstads sämre hälft, Cody Townsend, firade parets nykomling med att släppa ännu ett avsnitt av The Fifty. Den här gången tar sig han, Bjarne Salén och Nick Russel sig an Mt Stimson i Montana. Något som ska visa sig bli en suffer fest utan dess like.

Where the Snow Meets the Water – Warren Miller

Följ med till Lyngen i Norge i en sekvens från Warren Millers Line of Descent.

Keep Squaw True

När planerna på att göra en storskalig exploatering av byn vid skidorten som då gick under namnet Squaw Valley blev kända så reste sig lokalsamfundet och samlade ihop sig till en storskalig protest för att behålla sin genuina bergsmiljö intakt. En lång men intressant film som rör samma debatt som finns här hemma i Åre bland annat. Squaw Valley bytte nyligen namn och heter idag Palisades Tahoe av respekt för den lokala urbefolkningen.


Text: Tobias Liljeroth • 2021-10-25
ArtiklarKajsa LarssonMalou PetersonMarcus CastonPalisades TahoeVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen