Jacob Wester i Åre. Foto: Sofa Wester Sjöberg

Försäsong

Så fixar proffsen formen – del 4

Hur lägger Jacob Wester och Michael Fröstad upp sin försäsong? Väldigt olika ska det visa sig.

Text: Tobias Ivarsson • 2023-10-06 Uppdaterad 2023-10-05


Jacob Wester

Hur gör du för att komma i form inför skidsäsongen?

— Jag är nog ganska unik i det avseendet att jag egentligen inte håller på med försäsongsträning. Sommaren är för mig en period då jag vill göra annat än att ens tänka på skidåkning. Den går mest åt att underhålla sociala relationer, äta och dricka gott samt ägna mig åt andra intressen som musik och surf. När man kör så mycket toppturer, som jag nu för tiden ägnar mig åt, så går mycket av sommaren till att försöka äta upp mig och få tillbaka förlorade kilon. Så alltför mycket träning motverkar det syftet en del. 

Har du någon favoritträning?

— Förutom yoga, som jag håller på med ibland för att bli smidigare, så är nog »favoritövningen« långa nätter på dansgolvet till elektronisk musik. Man ska inte underskatta ett ordentligt rejv för att ta ut sig ordentligt.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong? 

— Jag har ett potentiellt brantåkningsprojekt på gång i Kebnekaise-massivet som, om det blir av, ska bli väldigt spännande. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det. Vädret där kan ju bjuda på det mesta. Men efter ett par nätter i Nallo-stugan där jag såg en massa coola åk förra säsongen så blev jag peppad på att åka dit och försöka få till lite roliga grejer. Så det är bara att hålla tummarna för ett kallt och soligt högtryck framåt vårkanten.Michaela Fröstad

Hur gör du för att komma i form inför skidsäsongen?

— Springer några gånger i veckan och däremellan styrketräning två dagar med fokus ben, rygg och bål. 

Har du någon favoritträning?

— Har snöat in på kettlebell just nu. Kör mycket deadlift, squats och utfall.

Vad ser du mest fram emot kommande säsong? 

— Vardagsskidåkning med mina vänner här hemma i Åre. Underbart att ha lyxen att dra ut efter man lämnat barnen på skolan.


Text: Tobias Ivarsson • 2023-10-06
ArtiklarÅreFjällenFörsäsongFörsäsongsträningJacob WesterKebnekaiseMichaela FröstadSkidåkningSverigeTräning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen