Träning

Artiklar

Träningsschema: Kom i form inför vintern

Kom i form inför skidsäsongen med hjälp av Åka Skidors träningsschema.

Artiklar

Träning: stretching för skidåkare

Skidproffsens kiropraktor Anna Brolenius visar hur du stretchar för att hålla dig skadefri genom skidsäsongen.

Artiklar

Träna som en landslagsåkare

Kom i form inför vintern med övningar du kan göra varsomhelst. Garanterad träningsvärk levererad av skicrossåkaren Alexandra Edebo tillsammans med inspirationsnätverket On Edge.

Artiklar

Barmarksträning för ambitiösa skidåkare

Ett nystartat företag i Sollefteå kommun har tagit fram vad de kallar det optimala träningsverktyget för skidåkare som vill springa ifrån sina vänner på topptur nästa vinter.

Nyheter

Försäsongsträning med Åka Skidor och Kask

Igår sparkade vi igång Åka Skidors försäsongsträning i ledning av Sverre Liliequist. Var inte du en av de runt 60 som var med på första träningstillfället, lugn, det kommer två till. Nästa träning kör vi på onsdag den 13 september klockan 18 vid Hammarbybacken. Ta på dig träningskläderna och häng på.

Artiklar

8 sporter som får dig att överleva sommaren

Sommaren är här och med det en period av extremt dåligt skidföre. Det här är 8 sporter som får dig att överleva den gröna årstidens förtryck.

Artiklar

Så skadligt är skid- och snowboardåkning

Skidåkning kan leda till knäskador, brutna armar och axlar som hoppar ur led. Men det är inte i den bred utsträckningen som kanske tror.

Artiklar

Mattias Hargins träningstips – alla övningar

Under hösten har Mattias Hargin gått igenom en rad övningar som du som skidåkare kan träna på. Här är alla övningar samlade på ett och samma ställe.

Hargins träningstips: Enbensböj

Starka lårmuskler fram och för svaga bak är en kombination som ofta stavar skada. Mattias Hargin kommer i veckans avsnitt av Hargins träningstips med en bra övning på hur du kan balansera upp det.

Hargins träningstips: Enbenshopp

Alla rutinerade åkare vet att skidåkning är mer än bara lårmuskler. Du behöver stabilitet i fotleder, vader och knä. I ett nytt avsnitt av sin träningsserie tipsar Mattias Hargin om en övning som tränar upp just detta.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top