Nyheter

Hargins träningsserie ska lyfta vanliga skidåkare

Mattias Hargin har kört stenhård sommarträning inför säsongen. Nu visar han sina favoritövningar i en ny träningsserie – och hoppas på att inspirera andra. – Det vanligaste misstaget är att man börjar för sent, säger Mattias Hargin till Åka Skidor.

Artiklar

Löp dig i form

Bra kondition är en förutsättning för att åka skidor eller snowboard. Med några timmars löpning i veckan under hösten får du upp flåset så att du orkar med en skön semestervecka i skidbacken.

Artiklar

Kom i form till vintern

Artiklar

Stark med kettlebells

Bli stark som en rysk björn med kettlebells. En skonsam träningsform som stärker hela kroppen, samtidigt som den ger en dos balans och uthållighet. Perfekt för oss skidåkare.

Artiklar

Starka skidmuskler

Vintern har kommit till bergen och säsongens första åk är nära. Med lite träning kan du se till att kroppen är i form så de första skiddagarna blir ännu mer njutbara.

Artiklar

Balansera styrkan

Skidåkning handlar lika mycket om en kombination av styrka, balans och koordination som bra åkteknik och rätt utrustning. Med några enkla redskap kan du träna upp dina fysiska förutsättningar för att bli en ännu bättre skidåkare.

Artiklar

Stärk kroppen inifrån

Två röda snören är receptet för att bli en bättre skidåkare i vinter. Med den nya träningsmetoden redcord stärker du muskler du inte visste att du hade. Du blir både starkare och förebygger skador.

Artiklar

Fixa laggen

Ett par välskötta skidor kan göra skidåkningen enklare och roligare. Det är inte alltid du behöver lämna in dem på en skidverkstad, här får du sju tips hur du fixar till dina skidor hemma.

Artiklar

Få till kortsvängarna

Vill man åka på skär i carvingsvängar är kortsväng det svåraste man kan göra. Men kanske även det roligaste? Åka Skidors redaktör Mårten Petterson förklarar varför.

Artiklar

Skippa bakvikten

De flesta åker med bakvikt i pisten. Det gör att skidorna svänger mindre och du får inte till carvingsvängarna. Men problemet är lätt att lösa. Här visar vi dig hur.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top