5fd92fd44ece5

Nyheter

Nytt varningssystem för laviner testas i Frankrike

Borta är de gula och gul-svarta varningsflaggorna. Nu testas ett nytt varningssystem för laviner på utvalda skidorter i Frankrike.

Text: • 2016-02-24 Uppdaterad 2016-02-24
Nytt varningssystem för laviner testas i Frankrike

Frankrike och Andorra är två av de sista länderna att fortfarande använda sig av de gamla varningsflaggorna i gul och gul-svart. Nu ska man ta efter det amerikanska systemet och införa en femgradig färgskala för att lättare visa på lavinfara.

Det nya klassificeringssystemet som testas använder sig av fem olika färger för olika nivåer av risk; från grönt(1), till gult(2), orange(3), röd(4) och svart(5).

Testerna pågår nu i Chatel, Chamonix, La Plagne, Les Menuires och Montgenevre och om testen anses som lyckade kommer det nya systemet att vara på plats i hela Frankrike från och med nästa vinter.

Redan 38 döda efter laviner i Alperna


Ikonen begravdes under lavin: ” Jag hade mina sista tankar.”


Candide Thovex – One Of Those Days 3


Text: • 2016-02-24
NyheterChamonixFrankrikeLa PlagneLavinsäkerhet

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen