Bamse laddar för topptur i mellandagarna

Skidsnack

Skidsnack – Tomten levererade puder i julklapp

Nytänk i Ramundberget, nya datum för vinterns events och nya svenska pallplatser på världscupen i årets sista Skidsnack.

Text: Gabriella Edebo • 2020-12-27 Uppdaterad 2021-08-19

Åka Skidors nya sajt

Du har väl inte missat att saker och ting ser lite annorlunda ut här på Åka Skidors digitala sida av magasinet? Ny säsong betyder ny hemsida denna gång. Gott nytt scrollande!

Boka in Sveriges skönaste friåkningstävling

Ride the Cow i Hemavan är känd som landets trevligaste och roligaste friåkningstävling, älskad av både de mest rutinerade proffsen och debutanter i tävlingssammanhang för friåkning. Datumet för vårens tävling är satt till den 22-24 april, beroende på restriktioner lagom till våren kan det bli begränsat antal deltagare så vänta inte för länge med att anmäla dig. ridethecow.se

Återbrukad julgran

Kika in Kläppens tjusiga julgran skapad av gamla återbrukade skidor som pryder torget nu under juletider.

Tomtepuder

Skidåkare världen över fick puder i julklapp och på många håll passade tomten själv på att ta sig några välförtjänta svängar.

Krubb i liftkön

Vid Osthang i Ramundberget har ett nytt restaurangkoncept startat där lokalproducerad mat serveras direkt från en ombyggd container precis vid liften. “Boxen” som den kallas kommer servera matiga överraskningar inspirerade av lokala råvaror som är enkla att äta utomhus mellan varven.

Världens modernaste skidfabrik


Åre Skidfabrik satsar stort på framtiden och har under året investerat i utbyggnader som gjort anläggningen till en av världens mest moderna skidfabriker. Läs mer om satsningarna här.

Fjellpuls flyttar till Ottsjö

Topptursbutiken Fjellpuls säljer lätta prylar för topptur, skimo och annat fjällrelaterat via webbshop och en butik som nu flyttats från Östersund till Ottsjö, några mil utanför Åre. Butiken har inga officiella öppettider, utan slår upp dörrarna på begäran efter telefonbokning.

Vackrast belägna toppturskiosken i Sverige är väl värd ett besök. Alltid öppet på begäran (tid bokas på…

Publicerat av Fjellpuls.se Lördag 19 december 2020

Nytt datum för säkerhetskurs med proffsen

SAFE AS clinics skulle haft sina första event i Sverige i slutet av november men coronarestriktionerna satte käppar i hjulet för de planerna och eventet fick skjutas upp. Nytt datum är 28-29 januari i Åre. Anmälan görs via safeasclinics.com och instruktörer på plats är Jackie Paaso (en av grundarna av organisationen), Reine Barkered, Kristofer Turdell, bergsguiden Johanna Stålnacke och äventyraren Maria Granberg. Läs mer om SAFE AS

Triss i skicross-vinster

Det blev en succéstart på säsongen för det svenska skicross-landslaget där den första tävlingen i Arosa slutade med tre av fyra möjliga vinster. Alexandra Edebo och David Moberg slog till med sina första världscupsvinster i karriären dag ett och Viktor Andersson stod för guldskörden dag två.

Delad vinst i puckel

Även på världscupen i puckel i Idre Fjäll blev den en vinst för Ludvig Fjällström i parallellen och som därmed satt nytt karriärsbästa. Det trotd en märklig tävling där dimma ställde till det och gjorde att finalen fick ställas in, resulterande i att de två finalisterna helt enkelt fick dela på vinsten.

Moa Wärvik som en boss

I skidtillverkaren Blizzards senaste kampanjvideo för sin damspecifika allmountain-serie är Årebon Moa Wärvik en av de utvalda boss-åkarna i en ösig edit.

W2W Black Pearl Boss

We are powerful. We are forgiving. This is where our strength lies—and we deserve a ski that does us justice. To all the women skiers out there—daughters, mothers, grandmothers—Blizzard’s Black Pearl will meet you where you are and will take you where you want to go. Click in and show ’em who’s boss.Skier | moawarvik Anna-Maria Hoch Anne WanglerVideographer | matteo rüger for lumipöllö#blizzardskis #livethemoment #women2women

Publicerat av Blizzard Ski Onsdag 16 december 2020

KM Days tillbaka på allvar

Dunderduon Kajsa Larsson och Malou Peterson har skakat liv i sin YouTube-kanal KM Days igen. Denna vinter kommer de satsa mer på kvantitet än tidigare och leverera ett nytt avsnitt varje vecka. I säsongens första avsnitt får vi hänga med på en liten escape till glaciäråkning i Schweiz i höstas.

God fortsättning från redaktionen!


Text: Gabriella Edebo • 2020-12-27
NyheterHemavanKajsa LarssonMalou PetersonMoa WärvikpuckelRamundbergetSkicrossskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen