Benjamin Alexander siktar mot att som första skidåkare från Jamaica vara med på nästa vinter-OS. Bild: prntscreen

Benjamin Alexander siktar mot att som första skidåkare från Jamaica vara med på nästa vinter-OS. Bild: prntscreen

Jamaica Ski Team

Jamaica Ski Team – han siktar på OS 2026

Efter en krokig historia siktar nu Benjamin Alexander på att bli den första skidåkaren att representera Jamaica vinter-OS 2026.

Text: Peter Nilsson • 2021-03-20 Uppdaterad 2021-03-20

Efter en osannolik väg som har gått från universitetsstudier till en världsomspännande karriär som DJ och via en swingersfest i Whistler riktats om mot alpin skidåkning siktar nu Benjamin Alexander på att bli den första skidåkaren att representera Jamaica i vinter-OS 2026.

Du kanske börjar tänka på filmen Cool Runnings, där ett gäng Jamaicanska sprinters efter att missat OS-kvalet sadlar om och satsar mot att delta i vinter-OS 1988 i bobsleigh? Jodå, du är inte den första. Dudley Stokes, en av medlemmarna i det ursprungliga Cool Runnings-laget, är ett stort fan av Benjamins satsning.

Benjamin vill visa att med rätt vilja och inställning är ingenting omöjligt.


Text: Peter Nilsson • 2021-03-20
NyheterAlpint

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen