Ge oss en vanlig österrikisk vinter, danke. Foto: Anton Klocker/Ötztal Tourismus.

Nyheter

Österrike inför nationell lockdown i tio dagar

Från och med måndag 22 november inför Österrike en landsomfattande lockdown i tio dagar, på grund av ökat antal coronafall.

Text: Anton Furuland • 2021-11-19 Uppdaterad 2021-11-19

Covidpandemin har under den senaste tiden ökat runt om i Europa och i Österrike införde man i måndags att ovaccinerade medborgare är tvungna att befinna sig i lockdown, bortsett från de mest akuta ärendena.

Men smittoutvecklingen i landet, som har en låg vaccinationsgrad på runt 64 procent, har fortsatt i negativ spiral och nu tar man i med hårdhandskarna. Under veckan har det varit tal om att det enbart ska gälla regionerna Salzburg och Oberösterriech men nu stängs istället hela landet ned från och med måndag 22 november, oavsett om man är vaccinerad eller icke.

Vad innebär det här för skidsäsongen? Efter 10 dagars lockdown kommer man göra en ny bedömning av situationen men har då enbart möjlighet att förlänga perioden med ytterligare 10 dagar, så runt tre veckor totalt. Senast från och med 13 december räknar med att den så kallade 2 G-regeln ska återinföras igen och med de beskeden, samt det som kommunicerats ut från österrikiska politiker samt turistbyråer, så verkar inte säsongen vara i fara. Än så länge. För vi vet ju alla att man inte ska ropa hej så lätt när det gäller den här pandemin.


Text: Anton Furuland • 2021-11-19
NyheterCovid-19Österrike

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen