Gammal vanlig hederlig liftåkning välkomnas varmt. Foto: Titlis.ch

Schweiz

Schweiz släpper på covidrestriktionerna

Välkommen den schweiziska skidsäsongen – på riktigt. Från och med idag 17 februari lättar man på nästan alla restriktioner i landet.

Text: Anton Furuland • 2022-02-17 Uppdaterad 2022-02-18

Från och med idag 17 februari släpper man på majoriteten av covidrestriktionerna i Schweiz och det börjar öppna upp sig för en lite mer normal vinter.

I praktiken innebär det att maskplikten inomhus tagits bort med undantag från kollektivtrafiken och på sjukhus och vårdhem. Kravet på covidpass har tagits bort vid besök på restauranger, kulturella institutioner och andra publika event.

Vi föreställer oss att det är rätt skön och go stämning i Zermatt idag.

Dessutom har man tagit bort alla covid-relaterade inreseregler till Schweiz om man reser från EU/EFTA/Schengen. Därmed behöver man inte längre fylla i inreseformuläret ”Passenger locator (entry) form” eller uppvisa bevis för vaccination, negativt covid-test eller tillfrisknandeintyg för inresa till Schweiz.

Återstår gör dock maskkrav i kollektivtrafiken samt på vård- och sjukhusanläggningar. Om den pandemiska situationen fortsätter gå åt rätt håll kan även det upphöra, då 1 april.


Text: Anton Furuland • 2022-02-17
NyheterAlpernaCoronaCovid-19Schweiz

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen