Foto: Skistar

Liftkort

Helomvändning från Skistar – återinför lokala liftkorten

Skistar pudlar och tar tillbaka de lokala liftkorten. Det efter kraftig kritik i samband med lanseringen asv deras nya abonnemang.

Text: Anton Furuland • 2022-09-28 Uppdaterad 2022-09-28

Tidigare under September presenterade Skistar en av vinterns nyheter från företaget – Skistar All Year. Ett abonnemang som ger tillgång till företagets alla sex destinationer i Norge och Sverige året runt.

Något som alltså skulle innebära att man som skidåkare behövde betala för sommaraktiviteterna, då även de lokala liftkorten initialt togs bort i och med lanseringen av Skistar All Year.

Inte ett superpoppis beslut hos den breda massan, och nu har Skistar meddelat att man ändrat sig på grund av kritiken. De lokala liftkorten återinförs, samtidigt som abonnemangspassen finns kvar fortfarande.

– Vi har lyssnat på våra gäster och de som varit kritiska till förändringen att det lokala säsongspasset tas bort i år. Så därför återinför vi det, där du alltså kan nyttja enbart en specifik destination under hela vintern med fokus på den alpina skidåkningen, säger Petra Hallebrant, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Skistar.

Svenskarna verkade inte riktigt redo för året-runt-satsning kanske.. Foto: Skistar

Ett säsongskort i Åre kostar för den här vintern 8 195 kronor, Sälen 7 995 kronor och Vemdalen 8 095 kronor (vuxenpriser).

Lockade du däremot av ett året-runt-kort för samtliga anläggningar blir det 835 kronor per månad.

– Anledningen till det tidigare beslutet var att vi såg en stor förflyttning förra säsongen från det lokala säsongspasset till vårt SkiStar All-kort där alla sex destinationer inkl XC-arenor (längdåkning) och parkering ingår. Med denna förändring hoppas vi att det finns något för alla som vill njuta av våra fantastiska destinationer i vinter, säger Petra Hallebrant.


Text: Anton Furuland • 2022-09-28
NyheterÅreHammarbybackenLiftkortSälenSkistarStockholmSverigeVemdalen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen