Snart är det dags. Foto: Lars Laffa Mattsson

Sverige

Snart öppnar Åre!

17 november – då börjar liftarna snurra i Åre för den här säsongen och det blir från start åkning från toppen av skutan.

Text: Åka Skidor • 2023-11-08 Uppdaterad 2023-11-08

Det blir en tidigt start på vintersäsongen i Åre då Skistar meddelat att de 17 november kommer öppna för skidåkning från toppen med hela 890 fallhöjdsmeter redan från start. 

– Vi är glada att kunna erbjuda våra gäster skidåkning från toppen redan från start så här tidigt på säsongen, vilket endast hänt en gång tidigare. Höstens kyla och snö i kombination med våra effektiva system för att producera snö gör det möjligt för oss att leverera en fantastisk skidupplevelse så här tidigt, säger Sebastian Thomasson, destinationschef på SkiStar Åre.

Liftarna VM8:an, Gondolen och knappliften Rödhaken med tillhörande nedfarter kommer att öppna fredag 17 november och därefter hålla öppet dagligen. Åres skidtestarhelg går av stapeln 7-10 december

All detaljerad öppningsinformation kan komma att ändras pga väder. För att följa aktuellt läge för lift, pist och väder för respektive destination se här.


Text: Åka Skidor • 2023-11-08
Nyheter2023/2024ÅreFjällenJämtlandÖppningSkistarSverigeVästjämtland

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen