5fd9387a0a81b

Prylar

Test av skidryggor: Douchebags The Explorer

Åka Skidor har testat 9 ryggsäckar för varierad skidåkning både i liftsystemet, på tur och i stadsmiljö.

Text: Gustav Corin • 2020-03-25 Uppdaterad 2020-03-25

I vårt stora ryggsäckstest har vi testat totalt nio modeller med en volym på cirka 20-30 liter.

Främsta användningsområde är friåkning och topptur, men även turer med tekniska inslag och vardagsbruk.

Hela testet finns att läsa i Åka Skidor #5 – 2019 som du också kan läsa onlineDu hittar även fler under taggen #Ryggsäckar.

Test av skidryggor: Douchebags The Explorer
Foto: Axel Mossling

Douchebags The Explorer

The Explorer är Douchebags alternativ för dig som ska ut i backen. Eller på stan. Eller till jobbet. Detta är nämligen en hybrid, gjord för att fungera för hela ditt liv.

Funktion Detta är en lite tyngre ryggsäck och det märks. Alla spännen är i metall och tyget är tjockt.  Kvaliteten är superb och efter en tids användning finns inga tecken på slitage. 

Explorer har ett stort fack med både topp- och ryggöppning med ett externt fack för lavinprylarna på utsidan. Eftersom ryggsäcken är styv och tillverkad i väldigt robusta material är det svårt att trycka ned ett spadblad som inte passar perfekt, eller en sond som är lite för lång – det krävs ganska små lavingrejor för att det ska fungera bra. På ovansidan av säcken finns ett fack för till exempel goggles, snacks och solbrillor. 

Att bära tungt i Douchebagen funkar helt okej och den klarar garanterat mer vikt än vad som får plats. Passformen är lite svår då axelremmarna bara justeras på en sida och höftbältets spänne glider gärna upp lite grann. Bröstremmen fästs med en g-krok även den. Det är väldigt stadigt, men blir pilligt med handskar på.  

Test av skidryggor: Douchebags The Explorer

Omdöme Douchebagen är för skidåkare som vill ha en stabil ryggsäck i bra kvalitet som ska fungera i backen och på stan. The Explorer är inte lämpad för turer med tekniska inslag, eller kanske längre turer över huvud taget. 

Volym 20 liter
Vikt 1 200 gram
Hjälmnät Nej
Lavinfack Ja
Fästen för isyxa Nej
Skidfästen Diagonal
Förberedd för vätskesystem Ja
Pris 2 499 kronor

Jon Olsson *****
Liftsystem ***
Tura *
Skolväska ***
Kvalitet *****

Test av skidryggor: Douchebags The Explorer
Foto: Axel Mossling
Test av skidryggor: Douchebags The Explorer
Foto: Axel Mossling

Köpråd

Valet av ryggsäck är ett viktigt sådant. Den håller oftast längre än ett par skidor eller pjäxor och du använder den nästan lika mycket.

När det ska inhandlas en ny ryggsäck så är frågan du ska ställa dig såklart; vad ska du använda den till? Bara åka liftsystem? Bara topptur? Ska den fungera till exakt allt? Hur stor roll spelar vikten? Vad ska du packa i den?

Ställ dig själv några kritiska frågor innan du kastar fram plastkortet och chansen att du hittar en kompis för en lång tid framöver ökar rejält.

Skidtest 2020: Vinterns bästa all mountain-skidor


Köpguide: Vinterns bästa lavinryggsäckar


Test: 8 goggles för varierade förhållanden


Text: Gustav Corin • 2020-03-25
PrylarDouchebagsRyggsäckarTest

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen