Ett grönt stavtag med Kang Bamboo POW edition.

Utrustning

Skidstav i bambu från Kang och POW

Protect Our Winters Sverige har tillsammans med Kang lanserat nya organiska staven Kang Bamboo POW Edition

Text: Anton Furuland • 2022-01-04 Uppdaterad 2022-01-07

Utbudet för dem som vill handla nyproducerade skidgrejer, men som ändå har ett miljötänk inblandat, fortsätter växa säsong för säsong. Två aktörer som är starkt profilerade inom hållbarhet är miljöorganisationen Protect Our Winters Sweden och Åre-baserade stavtillverkarna Kang, och dessa två har nu gått samman och lanserat en skidstav ihop.

Designtänket är det inte nå fel på heller.
Tom-Oliver Hedvall ute och rastar sina nya stavar. Foto: Andreas Zetterqvist

Staven som går under namnet Bamboo POW Edition och har utvecklats i samarbete med professionella skidåkare och användes bland av Tao Kreibich och David Deliv på Freeride World Tour 2021, samt av skidåkare som Max Palm och Tom-Oliver Hedvall. Materialet är alltså, som du nog kan gissa dig till, tillverkad av bambu vilket är dubbelt så starkt som aluminium trots att det är organiskt. Dessutom släpper materialet ut åtta procent och två procent så mycket koldioxid som aluminium respektive kolfiber.

– Bambu är ett otroligt hållfast organiskt material vilket gör Kang Bamboo till vår mest miljövänliga stav hittills. Därför tycker vi den är en perfekt produkt för vårt samarbete med POW, säger Carl Norinder, medgrundare och VD för Kang.

Bambu är både återvinningsbart och biologiskt nedbrytbart – tummen upp för det!

Entusiasmen över samarbetet delas såklart av gänget på POW.

– Vårt samarbete känns fullkomligt naturligt eftersom vi delar målet att inspirera skidåkare att agera på ett sätt som gör att vi kan fortsätta åka skidor även i framtiden, säger Joel Lundberg, styrelsemedlem i Protect Our Winters Sverige.

Kang Bamboo POW edition kan köpas på kangpoles.com för runt 1 199 kronor samt i utvalda butiker. Extra bonus är att 30 procent av intäkterna från direktförsäljningen av Kang Bamboo POW edition går oavkortat till Protect Our Winters Sverige och deras behjärtansvärda arbete.


Kang Bamboo POW Edition

Längder

100, 105, 110, 115, 120, 125, 130 och 130 centimeter

Vikt

Cirka 560 gram

Pris

1 199 kronor

Mer info

kangpoles.com


Text: Anton Furuland • 2022-01-04
PrylarKangProtect Our WintersPrylnyheter

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen