Utrustning

Prylguide: 6 sköna och säkra hjälmar

Du kör väl med hjälm? Om inte lär de här sex Nya modellerna få dig på bättre tankar.

Text: Åka Skidor • 2023-01-20 Uppdaterad 2023-01-20

Smith Summit

Ytterligare en trippel-certifierad hjälm av det något nättare och lättare slaget, men alltjämt tålig och gjord för rejäla äventyr. Nya systemet Flexible Fit sätter de sista detaljerna på plats när du anpassar passformen efter just din skalle.

2 499 kronor


POC Levator

En visirhjälm blir inte så värst mycket coolare än såhär, eller hur? Du är lika frän och snabb som du är säker med stort synfält. Levator har MIPS, Recco-sändare och starkt, tåligt ABS-skal.

5 499 kronor


Dynafit TLT

Lättviktare till hjälm på 300 gram för bergsgetter som rör sig snabbt och långt i alpina miljöer – men såklart ändå inte vill tumma på säkerheten. Certifierad för skidåkning, men också bergsklättring och cykling.

1 600 kronor


Scott Symbol 2 Plus D

Branschprisad kruka med tre olika teknologier för att göra saker och ting så säkra som möjligt: D3O, MIPS and 360 Pure Sound. Designad för att värma när det behövs, samt ventilera vid läge så du slipper svettas ihjäl därinne.

2 299 kronor


Giro Tenaya Spherical

Sfärisk teknologi signerat MIPS gör den här damspecifika nyheten till ett skönt och säkert val för den som vill utforska alla sidor av berget. Tenaya finns i fyra färger och i storlekarna small och medium. För herrar finns modellen Tor.

2 999 kronor


Sweet Protection Winder Helmet JR Mips

Norska Sweet med en skön och smidig hjälm för juniora skidåkare. Men framförallt är den ju också säker, om olyckan skulle vara framme. Bland annat tack vare att Winder är utrustad med MIPS.

1 295 kronorText: Åka Skidor • 2023-01-20
ArtiklarPrylarDynafitGiroHjälmHjälmarPocPrylarPrylguideSäkerhetScottSmithSweet ProtectionUtrustning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen