Andermatt

Artiklar

10 anledningar att vi saknar Alperna

Efter 1,5 vinter utan världens bästa bergskedja längtar vi tillbaka mer än någonsin förr. Här har du 10 anledningar till det.

Alperna

Ta tåget till skidåkningen i Schweiz

Hur funkar det att åka tåg hela vägen till Alperna? Åka Skidor reder ut frågan och guidar till tre skidorter i Schweiz som du enkelt kan åka tåg till.

Artiklar

Powder Express – på railtrip i Alperna

Ta tåget till Alperna, sov bekvämt längs vägen och kom fram strax efter liftöppning. Häng med på en tågresa från Sverige hela vägen till Schweiz.

Artiklar

Dynamitmannen i Andermatt

Möt Björn Becker, den svenske räddningschefen på Gemsstock i Andermatt som med en laddning på 1,5 dynamit i näven håller elementen i schack.

Artiklar

Åka Skidor listar: Här ligger snön fortfarande djup

Hurra! Vintern håller greppet om Nordkalotten. Flera av Skandinaviens främsta skidorter är snöparadis just nu. Dessutom är vårvintern toppturernas högtid. Snön ligger djup och solen står extra högt. Åka Skidor har samlat favoritdestinationerna som har massor med snö, pryltips samt viktiga säkerhetstips för säkert turande.

Artiklar

Mest snö i Alperna just nu: stor guide till fluffigaste åkningen

30, 40, 50 centimeter snö på ett dygn. I framför allt Schweiz och i Österrike har snön vräkt ned de senaste dygnen. Samtidigt säljer resebolagen ut sina restresor till Alperna. Åka Skidor guidar till Alpernas snöigaste orter du ska åka till just nu.

Alperna

Så mycket kostar det dyraste dagskortet i Alperna

Att ta sig ut på en dagsutflykt under skidsemestern är alltid något som lockar. Men det kan vara bra att veta vilka skidorter att undvika innan man sätter i bilen eller hoppar på bussen – ett tips: undvik delar av Schweiz.

Urner Haute Route – Schweiz finaste topptur

Den har kallats "skidåkarens Haute Route". Följ med Salomon Freeski TV på Urner Haute Route mellan Andermatt och Engelberg.

Resguide

Världens 10 bästa liftar

Om du någonsin har undrat, det här är Åka Skidors högst subjektiva lista över jordklotets tio bästa skidliftar.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top