Nyheter

[Uppdaterad] Här kan du fortfarande åka lift i Sverige

Här är listan på de svenska skidanläggningar som fortfarande kör sina liftar.

Sverige

Sveriges 11 bästa pister

Skidåkning i Sverige är mer aktuellt än någonsin. Åka Skidor tar en titt inom rikets gränser och plockar fram våra pistfavoriter.

Artiklar

Låktatjåkko – Fjällvärldens bästa våffla och toppturer i världsklass

Låktatjåkko är inte bara Sveriges högst belägna fjällstation, det är även en perfekt bas för toppturer i en spektakulär terräng med långa åk.

Artiklar

Massivt snödump över Riksgränsen och Björkliden

Det har dumpat rejält över norra Sveriges skidorter. Riksgränsen har inte haft så här mycket snö på flera år och vid Låktatjåkko fjällstation ovanför Björkliden snöade gästerna bokstavligen inne.

Artiklar

Här är det fortfarande öppet

Skidsäsongen är en uthållig rackare. I norr ligger snön så djup att det går att begrava en camper van och solen lyser skönt. Åka Skidor guidar till skidorterna som vägrar stänga.

Artiklar

Björkliden öppnar och bjuder på fest

Nu är det bara dagar kvar – tills klassiska Björkliden öppnar upp hela sitt system. För att fira det blir det stor öppningsfest med massor av skidåkning och party.

Artiklar

Naturvårdsverket drar igång svenska lavinprognoser

Med mycket snö i terräng kommer ökad försiktighet. Kunskap är allt när du rör dig i lavinterräng. Naturvårdsverket drar sitt strå till stacken för säker skidåkning med dagliga lavinprognoser för tre av fjällens mest populära områden.

Skidorter

Riksgränsen välkomnar 600 asylsökande

Svenska volontärer och företag hjälper febrilt till för ett medmänskligt mottagande av flyktingar. Nu öppnar Lapland Resorts upp hotellet i Riksgränsen för 600 asylsökande. – Varför låta det stå tomt och kallt när det kan vara fullt och varmt, säger Sven Kuldkepp, VD för Lappland Resorts.

Artiklar

Resereportage: Riksgränsen & Björkliden förlänger vintern

När resten av Sverige förbereder sig för våren öppnar Björkliden och Riksgränsen för vintersäsongen. Det här är skidentusiasternas verkliga bakgård i Skandinavien. Kallt, mörkt, öde … och alldeles fantastiskt.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top