Skidskola

Artiklar

Åk bättre skidor med en skidcoach

Frågan är inte om du borde anlita en skidinstruktör, utan när. Daniel Garcia och hans kollegor finns här för att få dig att nå din fulla potential.

Artiklar

Skiers Accredited – Absolut gehör på berget

Myterna om skidnätverket Skiers Accredited är snudd på lika många som snöflingor i fjällen. Men vad handlar det egentligen om? Åka Skidor bestämde sig för att gå till botten med saken en gång för alla.

Artiklar

Toppturskungens 10 bästa tips

Kanadensaren Greg Hill slog 2010 världsrekord med att gå två miljoner höjdfot, 609 600 höjdmeter, under ett kalenderår. Det han inte vet om toppturer är inte värt att veta. Här delar han med sig av sina bästa tips för att bli en bättre och säkrare skidbestigare.

Artiklar

5 snabba tips för oss skidåkare

Under de senaste fem åren har Skiers Accredited gått från en ”hemlig klubb” när de startade 2010 till att visa sig vara en seriöst satsande aktör för skidåkare som vill ta nästa steg. Både i sin egen skidåkning och genom medvetenheten på berget. De har rekryterat de bästa instruktörerna för skidlärare och racetränare samt bergsguider. Inför vårt Ski Camp i Åre har vi frågat dem om 5 snabba tips för oss skidåkare.

Artiklar

Åka Skidors teknikskola 3: Bemästra underlaget

Anpassa teknik efter terräng 3:3 – Snön i bergen varierar hela tiden. I den sista delen av Åka Skidor och Skiers Accrediteds teknikskola fokuserar vi på att bemästra stökigt och ojämnt underlag. Och även puder.

Artiklar

Åka Skidors teknikskola del 2: Smalt och brant

Skidrörelser på hela berget del 2:3 - I den andra delen av Åka Skidor och Skiers Accrediteds teknikskola går Johan Rydén igenom hur du bäst hanterar smal och brant terräng.

Artiklar

Åka Skidors teknikskola del 1

Det här är första delen av Åka Skidors åkteknikskola, i samarbete med Skiers Accredited. Några av Sveriges främsta instruktörer kommer att gå igenom de rörelser som utgör grunden för all skidåkning. Först ut: stora svängar på preparerat underlag.

Artiklar

Bli en bättre skidåkare!

Bli en bättre skidåkare i vinter! Åka Skidor lanserar nu en serie instruktionsvideos ihop med Slopepro som hjälper dig på vägen att finslipa tekniken. Vare sig du är nybörjare eller avancerad åkare har vi tipsen som gör dig vassare på berget.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top