Sylvain Saudan

Artiklar

Filmer för veckan

Vinterpepp, branta åk i nordnorge och klassisk stenskidåkning i veckans filmsvep.

Artiklar

Saudan Couloir Ski Race Extreme återuppstod

Efter 15 års uppehåll gjorde världens mest extrema alpintävling comeback i Whistler. Storslalombana ner för den branta och legendariska Saudan Couloir.

Artiklar

Pionjärerna – 6 extremskidåkare du bör känna till

Scot Schmidt, Glen Plake och Shane McConkey är för många kända namn inom extremskidåkningen, men det finns ytterligare par som förtjänar att lyftas fram.

Han körde barmarksåkning långt innan Candide

Candide Thovex i alla ära men barmarksåkning var långt ifrån hans idé. Att åka på gräs och sten ingick nämligen i extremlegendaren Sylvain Saudans träningsregim redan på 60- och 70-talet.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top