5fd947c7ca4e5

Wille Lindberg: ”En av de roligaste dagarna på skidor”

I Wille Lindbergs andra avsnitt av "My Life" visar han inblickar från den ovanliga tävlingsdagen. Halva facet i Kappl rasade men trots en inställd tävling fick Wille en av de roligaste dagarna han haft på ett par skidor.

Text: • 2015-02-12 Uppdaterad 2015-02-12

Freeride World Tour har haft otur med sina senaste tävlingar. När andra stoppet skulle köras i Fieberbrunn ställdes tävlinge in på grund av tunt snötäcke på sina håll, buskar som stack upp och att en av landningarna under ”herrarnas klippa” blev förstörd efter räddningsstyrkans insats av att ha hjälpt en av damerna som kraschade.

Tävlingarna skulle köras i Kappl istället men när andra åkaren, Julien Lopez, drogs med i en stor lavin som gick över halva tävlingsfacet ställde arrangörerna in.

Åkare fångad av stor lavin under FWT
Se lavinolyckan med Julien Lopez här

”Nu senast i Kappl såg jag fram emot att åka min linje, det var overkligt att se att halva facet hade rasat. Vi fick sjukt fin åkning ner efter att vi fått beskedet från start att det inte skulle bli någon tävling. Sedan blev det gängshredd med alla åkare. Till slut blev det en av de roligaste dagarna jag haft på ett par skidor!” berättar Wille Lindberg.

Här är andra delen i hans webbserie ”My Life” från tävlingen i Österrike som aldrig blev av.

Storbergsåkaren Wille Lindberg
My life – nytt avsnitt med Wille Lindberg
Willes och Reines förberedelser under FWT

Text: • 2015-02-12
Freeride World TourWille Lindberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen