5fd91ff93844c

Artiklar

Öppnar lifthusen – möts av vit vägg

Många skidorter har fått stänga systemet på grund av stora snöfall den senaste veckan. I dagarna öppnade man portarna till lifthusen – och möttes av detta.

Text: • 2016-01-15 Uppdaterad 2016-01-15

Det fullkomligt vräker ner snö i franska alperna – och det verkar inte ta slut. Runt om på de franska skidorterna har man stängt ner delar av liftsystemet som en säkerhetsåtgärd. 

När man väl beslutade om att öppna upp systemen igen möttes liftansvariga av chock när de slog upp portna på lifthusen. Det har snöat och blåst så pass mycket upp på bergen att en vit vägg skapats precis utanför porten – som i till exempel Tignes. 

A l'arrivée du funiculaire hier matin ! Ambiance extrême 😉 Pssst : vous le savez déjà, mais ça va toujours mieux en le…

Posted by Tignes on Wednesday, 13 January 2016

Även i Le Lioran, mitt i mellersta Frankrike, har det kommit så pass stora mängder snö att man varit tvungen att skotta bort 2-3 meter snö innan man ens funderat på att dra igång liftarna. 

Ouverture de la porte du télésiège débrayable ce matin au Plomb du Cantal ! On comprend mieux pourquoi certains matin il…

Posted by Le Lioran – Page officielle on Wednesday, 13 January 2016

Val Thorens och Chamonix har tagit emot stora mängder snö den senaste veckan. I Val Thorens har det snöat mer än en meter och enligt rapporterna ser det inte ut att avta de kommande dagarna. 

[Jeu] A votre avis, combien de centimètres de neige sur ce toit ? Celui qui sera le plus proche dans les commentaires…

Posted by Val Thorens on Tuesday, 12 January 2016

För er som har tänkt att bila ner i Chamonix och planerar att ta er via passet så rekommenderar jag att ni även kollar efter alternativa vägar utifall att. Col de Montets har nämligen varit stängt den senaste tiden på grund av den stora snömängden, men öppnades upp igår igen. 

Bonjour à tous, le Col des Montets est ouvert depuis hier soir. Lire plus…

Posted by Chamonix on Wednesday, 13 January 2016

Hur skidåkare låter en riktigt bra puderdag


Lavinsond ska rädda liv genom crowdsourcing


Skidorten som har vinterstängt – har för mycket snö


Text: • 2016-01-15
ArtiklarSkidorterChamonixFrankrikePuderSnöTignesVal Thorens

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen