Foto: Autobahn Tuning

Artiklar

Han byggde sin egen snövessla

Nu kan du lyssna på bilstereon samtidigt som du tar dig upp för berget för bottenlös puder.

Text: • 2016-03-08 Uppdaterad 2016-03-08

Vid sidan av heli-skiing har cat-skiing blivit ett allt mer populärt sätt att uppleva naturen och samtidigt få avnjuta härlig puderåkning. Det tråkiga är bara du behöver ett terränggående fordon för att ta dig ut i vildmarken och en snöskoter ska bli väl kallt när kylan slår till.

Då hade det varit bättre med en värmande kupé och en klassisk bilstereo – eller det är åtminstone vad vi tänker att kanadensaren, Tod Andersson, funderade på när han bestämde sig för att byggde om en Smart Car till en snövessla(eller snowcat om vi ska prata utrikiska).
– Det var bara en tanke som slog mig och det verkade som den rätta saken att göra, säger Anderson till CTV

Bilen som användes var en Smart Car från 2006, och medan larvfötterna togs från en fyrhjuling så designades och tillverkades skidorna till framhjulen av Anderson själv.
– Bilen är som gjord för att användas som snöskoter, den har motorn fram och är bakhjuldriven, så jag var bara tvungen att testa, säger Tod Anderson. 

Han byggde sin egen snövessla
Foto: Autbahn Tuning

Totalt ska bygget ha kostat honom drygt 60 000 kronor och det tog runt en och halv månad att färdigställa det nya fordonet. Topphastigheten är 70 km/h, men den är dock inte tillåten på vanliga vägar.

Det ska dock inte vara några problem för det tar Anderson bara dryga timmen att byta tillbaka till vanliga hjul. 

Med andra ord ett projekt för att bilintresserade skidentusiaster där ute!

Det sjukaste vi sett sedan snowblades – dock fortfarande bättre


Drömhotell planeras i Riksgränsen – erbjuder heli-skiing


5 skidor som förändrande skidhistorien


Text: • 2016-03-08
ArtiklarNyheterCat SkiIntervjuKanadaVideo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen