5fd91cbb2f480

Artiklar

Barmarksträning för ambitiösa skidåkare

Ett nystartat företag i Sollefteå kommun har tagit fram vad de kallar det optimala träningsverktyget för skidåkare som vill springa ifrån sina vänner på topptur nästa vinter.

Text: Åka Skidor • 2018-05-31 Uppdaterad 2018-05-31

(Missa inte filmen ovan)

Junsele i Sollefteå kommun är basen för företaget NordicSkills som utvecklat sitt första träningsverktyg speciellt riktat mot skidåkare på längden och uppför. De kör stenhårt på sin filosofi kallad Full Cardio Exercise som går ut på att engagera även överkroppen i samband med träningsformer som löpning, promenad, spinning på stationär cykel, step-up med mera. Deras vision är att få alla världens idrottare och motionärer att använda hela kroppens muskelmassa när man tränar kondition och inte bara de 40% som benen utgör.

– ”Vi har utvecklat ett nytt unikt träningsredskap, EXO belt, som förbättrar effekten av konditionsträning. Genom att använda ett rörelsemönster som är nästan identiskt med längdskidåkarens rörelser i överkroppen, aktiveras hela kroppens muskelmassa.” Säger ansvariga på företaget om sin nya träningsmetod.

Barmarksträning för ambitiösa skidåkare

Just nu tycker företaget att deras EXO belt har uppnått perfektion genom utvecklingsprocessen och är redo att ta världens gym och löpspår med storm. För att ta produkten vidare till ett produktion har de startat en kickstarter-kampanj med målet att samla in 300 000 kronor och även få in ett stort antal förordar.

Barmarksträning för ambitiösa skidåkare

EXO belt finns i flera storlekar och spänns fast runt midjan. Motståndet i tentaklerna är justerbart och kan varieras från mycket lätt till mycket tungt. Man kan ”staka” både parallellt och diagonalt för variation i träningen. Det går även fint att använda det cyborg-inspirerade redskapet både utomhus och inne i kombination med löpband eller inomhuscykel.

Missa inte chansen att förbeställa dina egna robotarmar så du är redo nästa sommar (leverans sker tidigast under kommande vinter) till halva priset för två och en halv lök!

Alternativt dra ut och kör lite traditionell stavgång upp och ner för närmaste backslänt.

Mattias Hargins träningstips – alla övningar


Transceivern Ortovox 3+ återkallas


Från skidåkning direkt till stranden


Text: Åka Skidor • 2018-05-31
ArtiklarSommarToppturTräning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen