Kläppens VD Gustav Eriksson spanar ut över det nya området. Foto: Pressbild

Artiklar

Kläppen bygger nytt skidområde

Kläppen i Sälen storsatsar och har dragit igång processen att bygga ut skidanläggningen med fler liftar och backar på en ny del av berget.

Text: Gabriella Edebo • 2019-06-05 Uppdaterad 2019-06-05

I tisdags gick Kläppen ut med nyheten om Kläppen Syd, ett helt nytt område som skidanläggningen kommer att expanderas till med sikte på öppning säsongen 2020/2021, via en livesändning på Facebook direkt från Tranantorget.

Ungefär 40 år efter det att Kläppens grundare gick omkring på berget och planerade för en ny skidanläggning gör hans son och Kläppens nuvarande VD samma sak, fast för att utöka området och kunna erbjuda ännu bättre åkning på Horrmundberget, som berget egentligen heter, framöver.

– Vårt mål är att vi ska vara Skandinaviens mest upplevelserika vintersemesterort för barnfamiljer. Att vi nu utökar vårt skidsystem med nya pister och en ny lift är ett led i att nå detta mål, säger Kläppens VD Gustav Eriksson i ett pressmeddelande.

Kläppen bygger nytt skidområde
Teamet från Kläppen som presenterade nyheterna via en livesändning på Facebook.

Enligt pressmeddelandet från Kläppen jobbar de med nyckelbegrepp som ”köfritt” och ”mycket svängyta i pisterna” för att nu expandera och sikta mot att skapa en skidanläggning i världsklass. Planen är att på sikt öka antalet pister till det dubbla från dagens 37 och under de kommande två åren investeras 200 miljoner kronor i det nya området Kläppen Syd samt nya Hotell Kurbits på Tranantorget.

– Det känns grymt kul att få bygga vidare på vår passion – att göra Kläppen och Sälenfjällen bättre genom att genomföra den största utbyggnaden av pister på många, många år, fortsätter Gustav Eriksson.

Kläppen bygger nytt skidområde

I den första etappen i utbyggnaden av Kläppen Syd kommer det att bli fem nedfarter och en sprillans ny sittlift. Bygget tar fart under kommande vinter och planen är att öppna säsongen efter, alltså vintern 2020/2021.

Kläppens masterplan och framtidsvision ser du utritat på kartan nedan där många liftar och framförallt nedfarter ska tillkomma framöver.

Kläppen bygger nytt skidområde

Hela presentationen av framtidsplanen ser du nedan från livesändningen på facebook.

Förutom den nya delen av området ska även ett nytt lägenhetshotell invigas redan inför näst vinter vid Tranantorget. Bygget av Hotell Kurbits är redan igång och kommer att ha 30 lägenheter med fyra till sex bäddar i varje.

Kläppen bygger nytt skidområde

Kläppen bygger sin första gondol


Familjen och berget


Skidsnack – månadens skidnyheter i maj


Text: Gabriella Edebo • 2019-06-05
ArtiklarNyheterSkidorterKläppenSälen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen