Foto: Skistar Sälen

Artiklar

Jobb i skidbranschen

Trött på heltidsjobb i staden eller harvet som säsongsanställd? Nu har du chansen att skaffa dig ett mer eller mindre riktigt jobb i den svenska fjällvärlden istället.

Text: Gabriella Edebo • 2019-06-25 Uppdaterad 2019-06-25

Nedan radar vi upp några av de jobbannonser som finns ute för tillfället. Rekrytering för de mer vanliga säsongsjobben brukar komma igång antingen nu under sommaren eller till hösten.

Fler tips om hur du hittar jobb på antingen säsongsbasis eller helår som har med skidbranschen och skidanläggningar att göra hittar du här.

Guide till vinterns bästa jobb

Idre Himmelfjäll – Personal till nystartad skidort

I December öppnar Sveriges nyaste skidort kallad Idre Himmelfjäll i Dalarna. I och med det kommer ett gäng nya arbetstillfällen att dyka upp i regionen med allt från åretrunttjänster av olika slag till säsongsarbetare. Just nu pågår rekryteringen för bland annat lifttekniker, vägmästare, skidskolechef, vaktmästare och hantverkare, och fler tjänster lär dyka upp framöver. Håll koll på Idre Himmelfjälls facebooksida där de lägger upp många jobbannonser. samt på hemsidan.
Länk till annonserna

Idre – Pistmaskinsförare

På den redan etablerade grannskidorten Idre behövs det fler pistmaskinsförare som vill se till att anläggningens pister är i absoluta toppskick lagom tills liftarna börjar snurra varje morgon. De söker även efter någon med intresse av att bygga och underhålla snowparken samt världscupsbanan för skicross.
Länk till annonsen

Ramundberget – Skidpatrull

Skidorten vid vägs ände i Härjedalen söker förstärkning till sin skidpatrull inför nästa vinter. Arbetsuppgifter inkluderar bland annat förebyggande säkerhetsarbete i skidområdet samt omhändertagande och transport av skadade.
Länk till annonsen

Fjätervålen – Driftansvarig & säsongsarbete

Fjätervålen har nyligen gått ut med sin nya ambition att bli Nordens mest hållbara fjälldestination och nu söker de folk som vill vara med på den resan framöver.
Den tyngsta tjänsten som söker en ny talang är en driftansvarig med lifterfarenhet för en tillsvidareanställning med omgående tillträde.
Utöver det söker anläggningen även personal till lift, shop, skidskola, snöproduktion med mera.
Länk till annonsen

Stellar Equipment – Art Director

Det Åre-baserade klädföretaget Stellar Equipment har en ledig heltidstjänst för en art director som vill bo i Åre och jobba med ett litet team med högt tempo och stora ambitioner.
Länk till annonsen

Hemavan – Butikschef

Även här händer det mycket både på fjället och nere i dalen med utbyggnad av nya liftar och många byggprojekt av boenden på gång. Och nu behövs en ny butikschef med ansvar för anläggningens två skiduthyrningar.
Länk till annonsen

Skistar – Jobb i Sälen, Vemdalen och Åre

Just nu finns många tjänster som inte nödvändigtvis faller in under ”vanliga” säsongsjobb att söka på Skistars hemsida. Bland annat finns tillsvidareanställningar med roller som content marketing manager, serviceelektriker, arbetsledare för snölägging och skidskola, fastighetsskötare, kundtjänst och redovisningsekonom att söka.
Länk till annonserna

Jobb i skidbranschen

Se till att följa SLAOs faceboksida kallad Jobb i skidbranschen där många av landets skidrelaterade tjänster läggs ut.

Guide till vinterns bästa jobb


Ny svensk skidort på gång: Idre Himmelfjäll


Fjätervålen satsar stort och hållbart


Text: Gabriella Edebo • 2019-06-25
ArtiklarSkidorterJobbSLAO

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen