Färska bilder på bygget från entreprenören Betonmast

Artiklar

Se den nya inomhusbacken i Oslo ta form

I januari öppnar den sprillans nya åretruntanläggningen för skidåkning strax utanför Oslo och nu börjar bygget ta form. Fasaden är på plats och den första sittliften installerades igår.

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-12 Uppdaterad 2019-09-12

Inomhusarenan för vintersporter året runt går under namnet Snø har varit ett stort projekt som tagit många år att få från ritbordet till verklighet. Men nu börjar bygget och resultatet av de beräknade 500 miljoner investerade norska kronorna hittills ta form.

Anläggningen kommer att erbjuda skidåkning där den längsta nedfarten på 500 meter har en lutning på 22 grader på det brantaste stället och nås via en sittlift. Utöver det kommer det även att finnas ett nybörjarområde, park med rails och hopp, samt två kilometer längdspår som delvis kommer att hänga från taket. I hallen kommer det även finnas restauranger, butiker, kontor, en sportshop, testcenter, uthyrning och gym.

Se den nya inomhusbacken i Oslo ta form

Förutom den nya åretruntarena för vintersport byggs det även en helt ny stadsdel runt omkring som går under namnet Snøporten. Tanken är att det ska byggas både bostäder och skapas 2 000 nya arbetstillfällen i området.

På sikt finns det planer om att det även ska finnas ett kompetenscenter för vintersport och bli en hubb för innovation och näringsutveckling för norsk vinteridrott i framtiden.

Se den nya inomhusbacken i Oslo ta form
Skiss av hur den nya stadsdelen Snøporten. Foto: Snø

Inomhushallen ligger nära E6an ungefär en kvart från centrala Olso och en halvtimme från Gardermoen. Närmaste tågstation för lokaltrafiken är Lørenskog och därifrån ligger entrén en promenad på 800 bort.

Senast igår installerades den första sittliften inne i hallen och fasaden som varit klurig att få till för byggteamet börjar tillslut se färdig ut.

När projektet påbörjades skulle den planerade inomhusbacken när den stod klar vara världens största inomhusanläggning för skidåkning, men nu har Kineserna hunnit före med en ännu större arena på gång.

Ett dagspass kommer att kosta 350 norska kronor för alla över 15 år, men det är inte ett traditionellt liftkort du köper, utan du får din biljett till telefonen. Utöver det finns det även ett medlemsskap som ska ge nedsatta priser, men detaljer kring det finns ännu inte att tillgå.

Se den nya inomhusbacken i Oslo ta form

Öppettider och info

Officiellt öppningsdatum är ännu inte satt, men någon gång i januari 2020.

Öppet 365 dagar om året

Måndag – fredag 10-22

Lördag – söndag 10-17

Längdskidspåren och traséer för alpina klubbar öppnar redan från klockan 06 varje dag.

Hemsida snooslo.no

Se den nya inomhusbacken i Oslo ta form
En första variant av pistkarta.

https://snooslo.no/live kan du se bygget ta form i realtid via en webbkamera.

Fler detaljer om inomhusbacken hittar du här.

Världens största inomhusbacke byggs i Oslo


Köpenhamns nya plastbacke


Skidsnack v36: Veckans nyheter i skidvärlden


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-12
ArtiklarNyheterSkidorterNorgeOslo

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen