Foto: Romme Alpin

Artiklar

Romme Alpin stänger för säsongen på eget initiativ

Söndag blir den sista dagen för säsongen för Romme Alpin, det meddelade anläggningen idag efter att ha fattat beslutet för att bidra till minskad smittspridning av Covid-19.

Text: Gabriella Edebo • 2020-03-27 Uppdaterad 2020-03-27

Romme Alpin strax utanför Borlänge i Dalarna meddelade idag att de beslutat att stänga anläggningen för säsongen. Söndag den 29 mars blir den sista dagen för säsongen, trots bra snöläge och många öppna nedfarter.

Det geografiska läget med endast 22 mil till Stockholm är ofta en fördel för anläggningen, men ledningen ser nu att det under rådande situation med Coronaviruset istället är en nackdel.

Detta är inte något lätt beslut att ta och vi beklagar den olägenhet som drabbar våra gäster inför resten av säsongen och påskhelgen, säger Romme Alpins VD Bo Funcke.

Romme Alpin har totalt 33 nedfarter, en fallhöjd på 275 meter och driver utöver skidåkningen även ett hotell och sju restauranger. Anläggnignen saknar däremot eget stugboende med självhushåll.

Romme Alpin stänger för säsongen på eget initiativ

Beskedet: Svenska skidorter får fortsätta hålla öppet


Skidsnack v12 – blir påsk i fjällen inställt?


Uppdaterad: Nu bommar Alperna igen för säsongen


Text: Gabriella Edebo • 2020-03-27
ArtiklarNyheterSkidorterRomme

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen