Skidsnack v15 - Påsknyheter
Foto: Ski Team Sweden Alpine

Skidsnack v15 - Påsknyheter

Tragisk olycka i stängd skidbacke, virtuellt fjällmys, filmer med nattskidåkning och lemonad, friåkning på Sportnytt och mycket mer.

Tragisk dödsolycka i Tandådalen

Fyra ungdomar ska ha gått upp i en avse stängda nedfarterna i Tandådalen och åkt ner på en madrass men tappat kontrollen och åkt ut vid sidan av pisten. Ett barn fördes med ambulanshelikopter till Universitetssjukhuset i Örebro, men dog av sina skador, rapporterar Aftonbladet.

Vad gäller i en stängd skidort?

Majoriteten av skidanläggningarna i landet har nu stängt för säsongen, men vad gäller nu? Får man gå på topptur och åka ner i pisten i en stängd skidanläggning? Vi reder ut vad som gäller här.

Påskhälsning från alpina landslaget

Nytt datum för NM

I ett försök att förhoppningsvis kunna genomföra Scandinavian Big Mountain Championships i Riksgränsen i vår har arrangören nu beslutat att flytta tävlingen till den 21-24 maj.

Bergskunskap

Åka Skidors bergskunskap är en ny serie där du kommer att få lära dig hur du åker stora berg på ett bra och säkert sätt. I den första delen bryter vi ner uttrycket FACETS som handlar om olika mänskliga faktorer som påverkar våra beslut. Läs det första avsnittet här.

Vemdalen sänder fjällmys live

Upplev fjällvärlden virtuellt tack vare Vemdalens livesändningar via sin Facebooksida.

 

Årets pappa fixar karantän-lift

En sittlift på bakgården mitt under rådande husarrest? Inga problem i det här fallet.

View this post on Instagram

We couldn’t let the lockdown stop us from skiing this Easter. #skiing #ski #snowboard #easterski #stillskiing #skikids #familyski #snozone #lockdown #skitrip #skiholiday

A post shared by Groovy Steve (@revolution_snowsports) on

Jacob Wester på Sportnytt

Sportnytt snackar friåkning och klimatförändringar med Jacob Wester hemma i Chamonix innan skadan. Se inslaget på SVT Play här. Inslaget startar 03:05 in i sändningen.

Corona runt solen betyder oväder på gång

Passande fakta från Lavinprognoser om annalkande oväder på ingång om du ser en halo/corona runt solen…

View this post on Instagram

Väderförändring på gång i Västra Vindelfjällen. Ringen runt solen kallas halo. Den orsakas av höga slöjmoln av iskristaller, Cirrostratus. En varmfront är på väg och ger ökad molnighet under dagen. #lavinprognoser #västravindelfjällen #cirrostratus

A post shared by Lavinprognoser i Sverige (@lavinprognoser) on

Filmer

Nattsymfoni med Eder 

Förra årets FWT-vinnare Markus Eder har precis publicerat en ny kortfilm med nattåkning inspelad tidigare i vinter.

Salomon throwback med Kaj & Henke

För att fylla karantäntider med lite skidpepp passade Salomon på att publicera ett gammalt avsnitt från Salomon Freeski TV med den evigt peppade Kaj Zackrisson, Henrik Windstedt och Mike Douglas i huvudrollerna.

Salomons nya stjärna

En annan nyuppladdning på Salomons Youtube-kanal är ett avsnitt om hur Lovisa Rosengren gick från att vinna Salomons Dream Trip till att överraska kameracrewet på resan med sina åkskills och plockades upp på deras friåkningsteam.

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!