Foto: @pistenkanone på instagram

Artiklar

Skidsnack v16 – pistmaskin föll ner i glaciärspricka

Dramatik på glaciären, Fonna startar säsongen redan 1 maj och flera norska skidorter ska öppna igen, Kläppens nya skidområde skjuts upp och se några av tidernas bästa skidfilmer gratis.

Text: Gabriella Edebo • 2020-04-19 Uppdaterad 2021-08-19

Se Warren Miller gratis i en vecka

I en veckas tid (fram till fredag 24/4) kan du se alla gamla filmer från Warren Miller gratis på nätet. Du hittar alla filmer här

Kläppens nya skidområde skjuts upp

Nu under sommaren var det tänkt att bygga för full rulle och att Kläppens nya skidområde Kläppen Syd skulle stå klart för öppning inför nästa säsong. Tyvärr blir det inte så nu i och med att coronakrisen ställt till det för finanserna så projektet får vänta.

 

Lavinprognoserna för Keb upphör

Egentligen skulle lavinprognoserna för området kring Kebnekaisemassivet fortsätta till och med den 3 maj, men eftersom Kebnekaises Fjällstation och alla fjällstugor nu stänger har Natruvårdsverket gjort bedömningen att det blir svårt och aningen onödigt att fortsätta med prognoserna i området. Den sista prognosen för säsongen kommer imorgon måndag den 20 april.

 

Österrike tillåter topptur igen

Efter total lockdown i stora delar av landet där invånare knappt fått gå utan för dörren för att handla mat är det nu klart att det blir tillåtet att gå på topptur (och många andra utomhusaktiviteter) från och med den 1 maj i Österrike.

Flera skidorter i Norge öppnar igen

Nu har flera norska skidorer som tidigare tvingats stänga på grund av restriktioner på grund av coronaviruset meddelat att de kommer att öppna igen. Läs mer om vilka skidorter det gäller på friflyt.no

Fonna öppnar redan 1 maj

Folgefonna som har extremt mycket snö i år har meddelat att de startar årets sommarsäsong redan den 1 maj, dock med en rad restriktioner. Bland annat kommer de att sälja maximalt 300 liftkort per dag som bokas i förväg från och med den 27 april. 

 

Var med och utveckla POW

Svara på en enkät och hjälp Protect our Winters att komma fram till hur man ska utveckla verksamheten framöver. Enkäten syftar till att undersöka hur vinteraktiva personer förhåller sig till miljö- och klimatfrågor samt hur medlemmar och icke-medlemmar uppfattar POW som organisation. Enkäten som är en del av ett gemensamt projekt mellan POW och en masterstudent på Mälardalens Högskola hittar du här.

Ett år sedan Dave Treadway gick bort

Denna vecka var det ett år sedan det kanadensiska skidproffset Dave Treadway omkom i en tragisk olycka på en glaciär och för att hylla hans minne har familjen lagt upp en film. 

Säsong för hängdrivor

Håll koll på lömska drivor om du beger dig ut till fjälls. 

Pistmaskin föll ner i glaciärspricka

I Schweiziska Zermatt föll en pistmaskin ner i en spricka uppe på glaciären i närheten av toppstationen. Ingen verkar ha kommit till skada och man ska ha lyckats fiska upp pistmaskinen igen.

Skidsnack v16 - pistmaskin föll ner i glaciärspricka
Bild på pistmaskinen innan räddning från @pistenkanone på instagram.

Banked Slalom inställt 

Riksgränsen Banked Slalom 2020 som skulle ägt rum den 14-17 maj har nu ställts in på grund av coronapandemin.

Filmer

Kreativ selfie

Se och lär av finska Juho Kilkki från Real Skifi som hittat nya vinklar och sätt att filma sig själv. 

Ett brant äktenskapstest

I senaste avsnittet av Cody Townsends 50 Project får kan sällskap av sin fru och skidproffskollega Elyse Saugstad och bjuder på den sämsta snön hittills i serien. 

Skivas trailer

Emma Dahlström och Jennie-Lee Burmansson har i vinter hunnit med att filma lite inför ett kommande filmprojekt från den franska slopestyleåkaren Coline Ballet-Baz. 

Säsongsedit från Max Palm 

17 år, redan bäst och uppväxt i Frankrike i Sveriges mest skidtokiga familj. Max Palm råkar också vara tidernas yngsta segrare i världens äldsta friåkningstävling. Läs mer om Max och se hans säsongsedit i artikeln nedan.

Framtiden är här: Max Palm

Skidsnack v15 – Påsknyheter


Åka Skidor Podcast #10: Caroline Strömberg om InspireUs, Extrem Mother Tree och FWQ


Köpguide för topptur


Text: Gabriella Edebo • 2020-04-19
ArtiklarNyheterskidsnack

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen