Huvan på Vertical Pro har en smart stormkrage som kan fällas ut vid behov.

Artiklar

Nya Peak Performance Vertical Pro är designat ihop med världens bästa friåkare

Peak Performance använde sig av input från märkets åkare på Freeride World Tour för att designa den nya versionen av det klassiska friåkningsstället Vertical Pro.

Text: Tobias Liljeroth • 2020-11-03 Uppdaterad 2021-12-07

Namnet Vertical Pro har funnits med i Peak Performance produktutbud i en massa år nu och har alltid varit likställt med märkets topplinje för friåkning. Till årets uppdaterade version har man tagit hjälp av sina åkare på Freeride World Tour för att få med de funktioner och detaljer som passar för hård och aktiv åkning på stora berg i alla sorters väder. Kollektionen består av jacka och byxor för herrar respektive damer.

Ett nära samarbete mellan designers och Peak Performance professionella skidåkare har varit avgörande för utvecklingen av freeride-kläderna för årets vinterkollektion. Skidåkarna besitter kunskapen om vad för utrustning som krävs, oavsett om det gäller puderåkning, ski-touring eller vanlig piståkning. Deras expertis har bidragit i utvecklingen av kollektionen, och lett till nya lösningar. För FW20s skidkollektion har informationen använts för att skapa bättre produkter som dessutom tar hänsyn till miljön.

Staffan Thomasson är designchef på Peak Performance och berättar hur samarbetet med åkarna gått till.

– Vi började med att analysera vad det faktiskt innebär att delta i Freeride World Tour och vad våra åkare verkligen behöver. Vi var med dem i Fieberbrunn när de tävlade. Där delade vi upp deras dag i fem olika steg för att förstå alla deras behov. 1, Förberedelser. 2, Vägen upp (i Japan fick våra åkare klättra upp hela vägen, 440 meters höjdskillnad 3. Väntan på åket. 4. Åket 5. Själva målgången. Det var helt otroligt att följa dem under hela tävling och det gav oss extremt mycket värdefulla insikter.

Nya Peak Performance Vertical Pro är designat ihop med världens bästa friåkare
Nya Peak Performance Vertical Pro är designat ihop med världens bästa friåkare
Nya Peak Performance Vertical Pro är designat ihop med världens bästa friåkare

Nya Vertical Pro är sytt i 3-lagers Gore-Tex Pro med en mix av de två nya membranen Most Breathable och Stretch på olika ställen i plagget för att maximera rörelsefrihet och andningsförmåga. Jackan och byxan är består av lapptäcke bestående av inte mindre än 125 olika tygstycken som satts ihop för att skapa optimal passform och funktion. Det är helt enkelt kläder som står emot det mesta även om du inte åker Bec des Rosses i tre svängar.

 

Nya Peak Performance Vertical Pro är designat ihop med världens bästa friåkare
Hedvig Wessel är en av åkarna som bidragit med input på nya Vertical Pro. Foto: Emrik Jansson/Peak Performance
Nya Peak Performance Vertical Pro är designat ihop med världens bästa friåkare
Kristofer Turdell testar kläder i maxfart under Freeride World Tour i Kicking Horse i Kanada. Foto: Emrik Jansson/Peak Performance

Jackan har till exempel längre dragkedjor under armarna, så att man kan sticka ut armarna, vika in jackärmarna under ryggsäcksremmarna, och på så sätt skapa ett västliknande plagg som luftar extra bra på vägen upp. Den har också en huva i stretchtyg som fungerar bra över en hjälm. Huvan har även ett supersmart, inbyggt stormsskydd med ventilationshål framför munnem som skyddar mot ruskväder och förvaras i en ficka i kragen när den inte används och dras fram med ett enkelt handgrepp. Jackan har bara en bröstficka och ett avtagbart snölås, allt för att undvika onödiga detaljer.

Byxorna har inbyggda bibs och hängslen plus dubbla, rymliga lårfickor. Självklart har de även ventilation i sidorna.

Vertical Pro finns i butik nu.

Pris
Jacka 8 000 kronor
Byxa 6 500 kronor

peakperformance.com

Säsongens hetaste prylnyheter


Lär känna Kristofer Turdell


Prylguiden är här


Text: Tobias Liljeroth • 2020-11-03
ArtiklarPrylarHedvig WesselKristofer TurdellPeak Performanceskidkläder

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen