Foto: Brian Bahr/Getty Images

Nyheter

Skidstjärnan: Jag var hög varje gång jag körde X Games

Han har vunnit sju guld och fyra silver i X Games. Nu avslöjar skidstjärnan Tanner Hall att han rökt marijuana inför var och en av tävlingarna.

Text: • 2016-03-21 Uppdaterad 2016-03-21

Det blev stort rabalder när X Games stoppade alla dopingprov under tävlingarna i Oslo i februari. Beslutet fick bland annat norska skidförbundet att bryta sitt avtal med norska TV2, samtidigt som de tävlande hävdade då att de inte hade något att dölja.

Nu kommer dock ett uttalande som ger kontroversen nytt liv. I ett intervju med The New Yorker säger skidstjärnan, och den frekventa användaren av cannabis, Tanner Hall att han varit hög under alla X Games-tävlingar han ställt upp i.
– Jag har använt det när jag tävlat i X Games. Det hjälper med att hantera stressen och att bli av med ångesten. 

Hall som själv har använt cannabis på daglig basis sedan han var 18-19 år gammal berättar även att det är massor av idrottare som röker – och av god anledning påstår han.
– Du skulle bli förvånad hur många i eliten som röker. Inom snösporter är det nästa en självklarhet. Men jag har pratat med idrottare inom skateboard, snowboard, surfing och BASE-jumping som alla användare sig av cannabis, precis som många affärsmän och politiker bakom lykta dörrar, säger Hall.

Totalt har Hall vunnit sju guld och fyra silver under sin X Games-karriär och är därmed en av tävlingens största profiler någonsin. Även om han är en förespråkare för legalisering av cannabis så säger han också att det inte är för alla.
– Vissa människor kan inte hantera marijuana, det får dem att bli galna. Jag tycker inte att den sortens människor ska använda sig av det på daglig basis eller på berget. Däremot är det en bra grej för mig och min hjärna. 

5 saker vi tar med oss från Tanner Halls intervju i High Times


Här driver succé-serien med Tanner Halls tragiska olycka


Puder och pillows med Tanner Hall


Text: • 2016-03-21
NyheterIntervjuTanner HallX Games

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen