VM i Skicross kommer till Idre. Foto: Svenska Skidförbundet

VM i Skicross kommer till Idre. Foto: Svenska Skidförbundet

Skicross

Idre Fjäll tilldelas VM i Skicross 2021

För första gången på svensk mark kommer VM i skicross och snowboardcross avgöras i Idre 11–13 februari 2021. Hoppet om svenska medaljer är stort.

Text: Peter Nilsson • 2021-01-16 Uppdaterad 2021-01-16

– Det är en dröm att få arrangera ett världsmästerskap och återigen ett kvitto på att Idre Fjäll tillsammans med Svenska skidförbundet har både en arena och ett kunnande som gör att vi kan stå som värd för VM på ett både roligt och säkert sätt. Kul för Sverige och bra för Dalarna, säger Tommy Halvarsson, marknads- och försäljningschef på Idre Fjäll. 

Idre Fjäll har arrangerat världscupen i fem år och kommande vecka är det dags igen med tre tävlingar under en vecka. Tidigare evenemang har gett mersmak. Såväl aktiva, samarbetspartners har trivts bra i Idre och med det sätt som evenemangen genomförts. Efter överläggningar mellan Svenska Skidförbundet, Idre Fjäll och ett antal samarbetspartners är det nu klart att VM kommer att avgöras på Idre Fjäll 11–13 februari.

Arrangörerna välkomnar aktiva, ledare och funktionärer till VM-dagarna. Säkerheten för dessa kategorier samt personal på plats, är i fokus när Idre tillsammans med Svenska Skidförbundet nu arbetar fram en detaljplan kring logistik, praktiskt genomförande och säkerhetsrutiner. 

Sandra Näslund och Alexandra Edebo i tidigare världscupstävlingar i Idre. Foto: Erik Segerström
De svenska åkarna Sandra Näslund och Alexandra Edebo i tidigare världscupstävlingar i Idre. Foto: Erik Segerström

En fjäder i hatten

Svenska skidförbundets alpin chef Tommy Eliasson Winter döljer inte stoltheten i att återigen landa ett världsmästerskap till Sverige, denna gång till Idre Fjäll. 

Detta är ytterligare ett bevis på kvaliteten inom svensk alpin skidsport. Idre Fjäll har under flera år visat att de levererar kreativa tävlingar i yttersta världsklass, som åkarna utsett till världscupens främsta vid flertalet gånger. Men även att man står för ett helhetstänk för värdskap i absolut världsklass. Det är lika delar anläggning och servicetänk som gör att Idre Fjäll och Svenska skidförbundet får anordna detta, säger Tommy Eliasson Winter. 

Viktor Andersson i Idre. Foto: Erik Segerström

Säkerheten i fokus

Efter att Kina i början av december meddelade att de ställer in Freestyle-VM på grund av coronapandemin har det spekulerats om det överhuvudtaget varit möjligt att genomföra tävlingarna på ett säkert sätt. Idén växte fram att genomföra ett publikfritt VM, med särskilda krav på karantän samt säkerhetsåtgärder för såväl deltagare, funktionärer som personal. Freestylegrenarnas VM hamnade slutligen i Kanada, men det blir alltså Sverige och Idre Fjäll som kommer stå som värd för skicross och snowboardcross-grenarna. 

Det är nästan overkligt att säga det – att få välkomna ett VM till Idre Fjäll, avslutar Tommy Halvarsson 

Det är också klart att TV-sändningarna från VM kommer att visas på SVT.

Målspurten i Idres skicrossbana. Foto: Ola Rockberg

Text: Peter Nilsson • 2021-01-16
NyheterIdre FjällSkicross

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen