Ett skolboksexempel på hur man vill att det ska se ut i franska små bergsbyar. Här St Sorlin d’Arves, under bättre tider.

Alperna

Snön på väg till franska och italienska Alperna

Frankrike och Italien ser ut att få välbehövlig påfyllning av snödepån och i synnerhet för södra franska Alperna.

Text: Anton Furuland • 2022-02-09 Uppdaterad 2022-02-09

Vintern i Frankrike har än så länge varit tämligen kass för skidåkare, men kanskeee och förhoppningsvis blir det ändring på det nu. Under veckan och till helgen väntas en hel del snö landa in, även i de södra delarna av franska Alperna och där lär det vara extra välkommet.

Till exempel toppar Isola 2000 den inhemska prognosen för kommande sex dagarna och även Espace Lumière ska få sin beskärda del snö.

Som du kan se i listan nedanför blir det också snöfall hos några av franska Alpernas jättar. Till exempel Chamonix, La Grave och Les 2 Alpes.

Fransk snöprognos kommande 6 dagarna.

Italien vill såklart inte vara sämre än grannen och liknande snömängder är förutspådda för i synnerhet trakterna kring Piemonte och de nordvästra delarna av stöveln.

Italiensk snöprognos kommande 6 dagarna.

Låt oss hålla tummarna för att det här är början på en vintrigare vinter.


Text: Anton Furuland • 2022-02-09
NyheterFrankrikeItalienSnö

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top