Foto: Skistar

Stockholm

Skistar lanserar sommarskidåkning i Stockholm

I augusti är det planerad premiär för Skistar SummerSki i Hammarbybacken – Sveriges första slalombacke gjord på artificiellt gräs.

Text: Anton Furuland • 2022-03-24 Uppdaterad 2022-03-24

Skistar fortsätter sin satsning på året-runt-aktiviteter och nu har flera gröna nyheter officiellt presenterats för Skistar Hammarbybacken.

Största rubriken är att man ska installera så kallad SummerSki på en yta á 7 000 kvadratmeter. Ja, det är precis som det låter – skidåkning på sommaren, på gräs. Eller, plastgräs då, som till hälften är återvunnet. Planerad premiärdatum är sensommaren/augusti.

Perfekt Manchester, varje dag. Foto: Sunkid

Genom sommarskidåkningen hoppas Skistar fördubbla antalet skiddagar per år och på så vis bidra till SkiStars hållbarhetsmål om sju miljoner skid- och aktivitetsdagar till 2030.

– Nu utvecklar vi konceptet och möjliggör upplevelsen även hos SkiStar Stockholm Hammarbybacken. Med satsningen vill vi inspirera alla stockholmare och besökare till spännande äventyr och aktiviteter med unika Hammarbybacken i fokus. Här får vi fler människor i rörelse i linje med vårt hållbarhetsarbete och erbjuder samtidigt kittlande attraktioner med enkel access för minnesvärda upplevelser mitt i Stockholm, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

Varv på varv i Danmarks motsvarighet, CopenHill. Foto: Skistar

Förutom sommarskidåkningen ska Skistar också installera en klätterpark, spårrodel och tubing. De försa två är planerade att öppna till midsommar, men tubingen väntas öppna i augusti.


Text: Anton Furuland • 2022-03-24
NyheterGrässkidåkningHammarbybackenSkistarStockholm

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen