CopenHill, Köpenhamns enda alpina anläggning. Foto: Max Mestour/Skistar

Skidsnack

Skidsnack: Festival på Timmerstugan, grässlalom i Stockholm & Candide Thovex

Veckans Skidsnack sveper skidflödet med påskfestival på Timmerstugan, gratis lavinföreläsning i Åre och grässlalom till huvudstaden.

Text: Anton Furuland • 2022-03-21 Uppdaterad 2022-03-22

Fira in påsken med Timmerstugan

Sill och nubbe vid släktbordet i all ära, men skönaste påskfesten i år vågar vi lova sker på Timmerstugan i Åre. I dagarna tre kör man igång årets första festival i byn – This is Timmerstugan – med afterski och artister som bland annat Nause och Nause.

På torsdagen bjuder man på fri entré. Förköp för fredag respektive lördag kostar 225 koronor och biljett vid dörren 350 kronor.

Info

Biljetter hittar du här och mer info om festivalen här


Sahara-shred

Förra veckan drog en sandstorm från Sahara in över de europeiska bergen och såhär såg det bland annat ut i franska Pyréneerna, visar en skön video från våra norska kompisar på Fri Flyt.


Gratis föreläsning om riskmedvetenhet på fjället

Hur riskmedveten är du på fjället och när du åker skidor? Den frågan vill Länsförsäkringar Jämtland få dig att fundera lite extra kring genom en gratis föreläsningsserie med fokus på lavinsäkerhet.

Först ut är essen Caroline Strömberg och Per Jonsson Öhlin som imorgon tisdag på House Bee i Åre kommer dela med sig av egna tips, råd och erfarenheter från sina dagar på berg i utsatt terräng.

Förutom att suga in in livsviktig bergskunskap kan den som anmält sig också via en utlottning vina ett par Extrem-skidor från Åre Skidfabrik.

Info

Datum: 22 mars 2022
Klockan: 18.30-19.30

Plats:

Anmälan:

Du behöver anmäla dig till föreläsningen oavsett om du vill vara på plats i Åre eller följa sändningen live på YouTube. Länken till livesändningen får du i god tid innan evenemanget i din e-post.

Ingen totalseger för Hector

Hector får trösta sig med sitt OS-guld. Det funkar också. Foto: Klas Rockberg

I söndags avgjordes damernas storslalomcup i franska Meribel/Courchevel, och tyvärr var inte Sara Hector snabb nog för att säkra totalsegern. Hon slutade på en 14:e plats vilket gjorde att hemmaåkaren Tessa Worley tack vare en fjärde plats, kunde smita förbi Hector och vinna totalen.

Surt, med tanke på att Hector hade chansen att avgöra på hemmaplan i Åre förra helgen, men samtidigt en mycket imponerande säsong med en andra plats i storslalomcupen och såklart OS-guldet som det stora trumfkortet.


Grässlalom i Hammarbybacken

Manchestermorgon i pölseland. Foto: Max Mestour/Skistar

Som tidningen Mitti varit med först att rapportera om, smider Skistar planerar om att öppna upp två stycken grässlalombanor i Hammarbybacken i Stockholm. Skistar själva har ännu inte gått ut med enofficiell bekräftelse.

Däremot har man nyligen meddelat att man inleder ett samarbete med gräsanläggningen CopenHill i Köpenhamn, samt att man på torsdag 24 mars håller en pressträff med anledning av sin ny året-runt-satsning i Stockholm.

Förutom grässkidåkning väntas det också bli spårrodel, klätterpark och tubing.


Vårslush med Candide

Candide Thovex med sin alldeles, egna lilla variant på vårskidåkning. Frågor på det?


Text: Anton Furuland • 2022-03-21
NyheterÅreÅre SkidfabrikCandide ThovexCaroline StrömbergGrässlalomHammarbybackenPåskPer Jonsson-ÖhlinSara HectorskidsnackStockholm

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top