Walter Wallberg och Rasmus Stegfeldt etta respektive tvåa i världscupen i Alp d'´Huez!

Puckelpist

Svensk puckelsuccé i Alpe d´Huez

Herrarnas puckelfinal i Alpe d´Huez blev en svensk uppgörelse mellan Walter Wallberg och Rasmus Stegfeldt, där regerande OS-mästaren vann.

Text: Åka Skidor • 2023-12-18 Uppdaterad 2023-12-18

Walter Wallberg och Rasmus Stegfeldt tog sig hela vägen fram till final när världscupen i parallellpuckel gick i franska Alpe d´Huez idag.

På vägen slog de ut flera toppåkare och väl i finalen var det Walter som drog det längsta strået och vann mot Rasmus. På tredje plats kom världscupsledaren Mikael Kingsbury från Canada.

– Vi har visat i de inledande deltävlingarna i världscupen att vi har världens bästa herrlag. Och nu visar vi det igen när Walter och Rasmus gör upp om vinsten i finalen. Det är första gången vi har två i final och första gången vi kommer 1:a och 2:a i en världscup, säger Lasse Fahlén, huvudtränare för det svenska landslaget i puckel.

Nu väntar ett par dagars vila och sen fortsätter fortsätter världscupen i Bakuriani i Georgien dagarna innan jul.


Text: Åka Skidor • 2023-12-18
NyheterPuckelpistRasmus StegfeldtSkidåkningStegfeldtVärldscupWallbergWaltet Wallberg

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen