Vallåsen blir återigen en anläggning med aktiviteter året runt. Foto: Vallåsen

Sverige

Skidåkningen i Vallåsen återuppstår

För drygt två år sedan bommade skidanläggningen i Vallåsen igen. Nu står det klart att man kör igång liftarna till december 2024.

Text: Anton Furuland • 2024-03-19 Uppdaterad 2024-03-20

Höjda elpriser, milda vintrar och olönsamhet gjorde att dåvarande ägarna av Vallåsen, Branäsgruppen, stände ned skidanläggningen hösten 2022 och senare sålde den våren 2023.

Enbart cykelverksamhet var beskedet då från de nya lokala ägarna av anläggningen på Hallandsåsen – men nu är det nya bud.

Och glädjande sådana för oss som gillar skidåkning.

Till december 2024 är planen att Vallåsens öppnar för skidåkning igen tack vare att man knutit avtal om att arrendera ut trestols expresslift med tillhörande backe samt skiduthyrning till delar av familjen som grundade anläggningen i slutet av åttiotalet.

Följ @vallasenskidort på instagram för senaste nytt gällande gällande skidåkningen.


Text: Anton Furuland • 2024-03-19
NyheterBranäsgruppenHallandsåsenSvenska skidanläggningarSvenska småbackarSverigeVallåsen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top