Nya snöfall på väg in över alperna

Nya snöfall på väg in över alperna

Årets vinter har varit en bergochdalbana av höga temperaturer och episka snöfall. Efter en ny värmebölja väntas nu nya stora snömängder i alperna.

Alperna såg en historisk dålig start på säsongen och stora delar av Europas skidorter upplevde vårvärme långt in i december. Sen kom januari och under ett par veckor snöade meter efter meter.

Efter en ny, men dock kortare värmebölja, väntas nu nya stora snömängder i stora delar av alperna, framför allt Italien och Frankrike.

Italien har sett stora snömängder falla den senaste veckan och det ser ut att fortsätta. Monte Rosa fick förra veckan upp mot en och halv meter vilket gladde pudertorskarna. 

Även Italienska Piedmont fick stora mängder snö den gångna veckan. 

Il a un peu neigé en Italie hier... Source meteoweb.itles prévisions neige dans votre station : www.skipass.com/meteo/

Posted by skipass.com on Monday, 29 February 2016

Enligt WePowder är det orterna kring Mont Blanc så kommer bli de stora vinnarna i veckan, med upp mot en och halv meter nysnö att vänta. Även Engelberg ser ut att få en hel del ny pudersnö att leka med. 

Klicka på bilden för fler snörapporter på fler av alpernas skidorter.

Solchanserna kommer dock lysa med sin frånvaro så länge snö vräker ner. Först om 4-5 dagar ser det ut att klarna upp så att solen kan titta fram. Med andra ord är det skogsåkning som rekommenderas för alla som kommer befinna sig i ovannämnda orter de kommande dagarna. 

Prenumerera på Åka Skidors nyhetsbrev

Nyheter från skidvärlden i din inbox!

  • Få akaskidor.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!