5fd92fb540da2

Nyheter

Burton tvingas till stora nedskärningar

Efter en säsong av minskad försäljning och konkursen av partnern Sports Authority tvingas Burton nu säga upp anställda.

Text: • 2016-03-22 Uppdaterad 2016-03-22

För två veckor sedan kunde vi rapportera om snowboardsportens sjunkande försäljningssiffror, minskat antal utövare och konkurshoten över stora marknadsaktörer.
Nu kommer ytterligare ett kraftigt slag mot sporten – Burton, snowboardens kanske största märke och fanbärare, tvingas säga upp fyra procent av den globala divisionen.

I ett mail som sajten yobeat.com tagit del av förklarar Burtons VD, John Lacy, anledningarna till nedskärningarna med:
”Ogynnsamt väder, global ekonomisk instabilitet och en utmanade landskap gällande detaljhandeln”

Burton tvingas till stora nedskärningar

Spekulationer kring nedskärningarna säger att de främst beror på konkursen för Burtons partner, och tidigare USA:s största återförsäljare av snowboardutrustning, Sport Authority – en konkurs där Burton sägs förlora 32 miljoner kronor.
Dessutom florerar det rykten om att Dick’s Sporting Goods tagit ett beslut om att sluta sälja Burtons produkter helt.  

Företaget sägs nu säga upp drygt 40 av sina 900 anställda runt om i världen, men det är ännu oklart vilka delar av företaget som kommer att drabbas.
”vänner och kollegor har påverkades i varje område av vår verksamhet, och i flera områden, och det är inte lätt att säga adjö.” – skriver John Lacy i mailet

Är snowboard på väg utför?


Snowboardåkare stämmer skidort – hävdar diskriminering


Johan Olofsson – snowboardåkaren som förändrade världen


Text: • 2016-03-22
NyheterPrylarBurtonSnowboard

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen