Erik Swenn, Elle Cochrane, 
Johan Hagberg, Tikaani 
och Yra i Åre. Foto: Mattias Fredriksson

Världens bästa skidåkning

Världens bästa skidåkning: Där du är

Den bästa åkningen i världen är den som faktiskt blir av. Den bästa skidåkningen finns alltid i din närhet, rakt nedanför dina skidspetsar.

Text: Åka Skidor • 2019-03-14 Uppdaterad 2022-02-11

Där du är

Den bästa skidåkningen finns alltid i din närhet, rakt nedanför dina skidspetsar..

Okej, vi vet vad du tänker. ”Hur har dom här tokstollarna lyckats svamla sig igenom 16 skidorter och ändå inte fått med skidort X? Tjockskallar! Imbeciller! Kretiner! Vi vet, vi är inte bättre än så här. Och för att gå till vårt eget försvar så skrev vi trots allt i inledningen att det här är vi och våra medarbetares högst subjektiva favoriter bland världens samlade skidorter. För om vi ska vara ärliga finns det mängder av skidorter som lika gärna kunde ha nästlat sig in på den här listan utan att någon av oss hade höjt så mycket som ett halvt ögonbryn över den saken. Val d’Isère, Aspen, Mt Baker, Jackson Hole, Davos, Andermatt, Las Leñas, Nozawa Onsen – listan kan göras hur lång som helst.

Men när allt kommer till kritan kan vi skidexperter kokettera hur mycket vi vill med våra kunskaper om exotiska berg och namn på skidorter som i sammanhanget endast en liten del av Sveriges skidåkare någon gång kommer att besöka.

Den bästa skidåkningen finns trots allt där du är just där och då. När vädret, snöläget och snön linjerar upp på rätt sätt, din kropp och din utrustning är i toppform precis samtidigt. Och framför allt, med bra vänner runtomkring dig. För som en kompis till redaktionen uttryckte sig en gång på en suddig afterski på Hotel Castillan i La Grave (förlåt, nu var vi visst där igen…): ”jag åker hellre skidor i dålig snö med bra vänner, än åker skidor i bra snö själv”. Tack TT, vi kunde inte ha sagt det bättre själva ens om vi försökte.

Så nästa gång du står där på berget ihop med några av dina bästa vänner med ett helt berg nedanför skidspetsarna, ta en sekund och tacka din lyckliga stjärna för att just du fått ynnesten att få uppleva något av det bästa som livet har att erbjuda. Då spelar själva platsen mindre roll. Upplevelsen är allt.


Läs mer om världens bästa skidåkning:

Alta
Chamonix
Cortina d’Ampezzo
Courmayeur
Engelberg
La Grave
Montafon
Monterosa
Niseko
Revelstoke
Serre Chevalier
St Anton
Vail
Verbier
Whistler
ZermattText: Åka Skidor • 2019-03-14
Världens Bästa SkidåkningVärldens bästa skidåkning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen