Abisko

David Kantermo på hemmaplan i Åre. Foto: Emrik Jansson
Sverige

Sveriges 11 bästa offpiståk

Skidåkning i Sverige är mer aktuellt än någonsin. Åka Skidor tar en titt inom rikets gränser och plockar fram våra favoriter.

Artiklar

Video: Kallsnö och midnattssol – drömskidåkning i bergen runt Kebnekaise med Kristofer Turdell

Jackie Paaso, Reine Barkered och Kristofer Turdell åkte på tälttur i Abisko. De välkomnades av midnattssol och de bästa snöförhållandena på 30 år.

Artiklar

Bergsguide omkom i samband med heliskiing

En bergsguide föll utför ett stup och omkom i samband med att han guidade heliskiing i Kårsavagge i närheten av Abisko i fredags.

Artiklar

Duolbagorni – Sveriges bästa åk

Först en stor snöbassäng. Därefter brant korridor och slutligen en böljande moränås ned mot dalen. Sveriges bästa åk är också det snyggaste.

Artiklar

Heliski i Rikgränsen – äkta världsklass

Det har hyllats som ett av världens tio bästa äventyr, ett udda resmål långt borta från civilisationen i en oändlig vildmark. Världens mest exotiska heliskiing hittar du inom Sveriges gränser, nära Riksgränsen i Lappland.

Artiklar

Här är det fortfarande öppet

Skidsäsongen är en uthållig rackare. I norr ligger snön så djup att det går att begrava en camper van och solen lyser skönt. Åka Skidor guidar till skidorterna som vägrar stänga.

Artiklar

Åka Skidor listar: Här ligger snön fortfarande djup

Hurra! Vintern håller greppet om Nordkalotten. Flera av Skandinaviens främsta skidorter är snöparadis just nu. Dessutom är vårvintern toppturernas högtid. Snön ligger djup och solen står extra högt. Åka Skidor har samlat favoritdestinationerna som har massor med snö, pryltips samt viktiga säkerhetstips för säkert turande.

Artiklar

Naturvårdsverket drar igång svenska lavinprognoser

Med mycket snö i terräng kommer ökad försiktighet. Kunskap är allt när du rör dig i lavinterräng. Naturvårdsverket drar sitt strå till stacken för säker skidåkning med dagliga lavinprognoser för tre av fjällens mest populära områden.

Artiklar

Nygift och peppad: i huvudet på Reine Barkered

Åka Skidor tog ett snack med storbergskungen Reine Barkered om livet som nygift, försäsongen i Åre och tillvaron på Freeride World Tour.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top