Artiklar

Speedskiing – Skidåkning i jakt på fysikens gränser

Världsrekord, acceleration och brännskador. Det här är speedskiing, den snabbaste icke-motoriserade sporten på planeten Jorden.

Artiklar

Speedski: En 70-årings nya passion

Vid 69 års ålder testade Rauli Karjalainen på speedski för första gången, och idag är han en av världens äldsta aktiva speedski-åkare.

Artiklar

Skidsnack #12: Veckans nyheter i skidvärlden

Veckans nyhetssvep informerar om bland annat: VM-guld i 220 blås, ännu mer liftkaos i Chamonix, färgglatt i filmväg och Nordkoreas alpina landslag på träningsläger i Sverige.

Åka Skidor

En tidig julklapp i tidningshyllan

En tidig julklapp till alla skidåkare har nu landat i en tidningshylla nära dig. Decembernumret bjuder på 148 sidor av ospårat puder i Ramundberget, svindlande hastigheter, redig afterski och mycket mer.

Artiklar

Svensken som kör om en Porsche*

I störtloppet Hahnenkammrennen har hastigheter på 150 km/h uppmätts. Tänk dig att öka den hastigheten med 100 km/h och vid målet göra en snygg stoppsladd. Precis så gjorde speedskiåkaren Christian Jansson när han för några dagar sedan sattes nytt svenskt hastighetsrekord på skidor med ofattbara 248,105 km/h.

254.958 km/h – nya världsrekordet i speedskiing

Om du anser att du är snabb nedför berget är det ingenting mot Ivan Origone. I helgen satte italienaren nytt världsrekord i speedskiing.

Nyheter

Fartfylld inledning av april på Idre Fjäll

Räkna med höga hastigheter på Idre Fjäll i början av april. Då avgörs nämligen SM och världscupen i speedski.

Artiklar

Steve McKinney – 200 knyck på skidor

Steve McKinney fick sparken från USA:s skidlandslag. I revanschen gick det undan. Squaw Valleys störste våghals sprängde drömgränsen 200 kilometer i timmen på skidor.

Artiklar

Benny Lindberg – Världens snabbaste svensk på skidor

Den rebelliske speedskiåkaren var en ynka kilometer i timmen från att bli en legend.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top