Val d‘Isère

Nyheter

Efter 1,5 års paus – Val Thorens öppet igen

Frankrike öppnar upp för skidåkning igen. I helgen var det premiär i Val Thorens.

Nytt bidrag: Leo Taillefer vill verkligen vinna Line of the Winter

Leo Taillefer har gjort sig ett namn med sina bidrag till GoPro Line of the Winter. Han hade det vinnande bidraget i februari – och nu är han ute efter att säkra upp segern i april.

Artiklar

Här fångas han i lavinen: “Nu vet jag hur en socka känner sig i en tvättmaskin”

Vad som såg ut att bli ett bra åk och ett bra videoklipp förvandlades snabbt till en mardröm. Under en skiddag i Val d'Isère fick dansken Martin Kock Jakobsen upplevde det som ingen skidåkare vill vara med om.

Léo Taillefer med nytt Candide-esque bidrag till GoPro Line of the Winter

Han var förra årets GoPro Line of the Winter med ett spektakulärt åk. Nu försöker Leo Taillefer återigen knipa prispengarna med ett nytt topp till botten-video från Val d"'Isère.

Alperna

Så mycket kostar det dyraste dagskortet i Alperna

Att ta sig ut på en dagsutflykt under skidsemestern är alltid något som lockar. Men det kan vara bra att veta vilka skidorter att undvika innan man sätter i bilen eller hoppar på bussen – ett tips: undvik delar av Schweiz.

Leo Taillefer lekes loss i Val d’Isere

Han vann förra årets Line of the Winter med ett sanslös kreativ åk i hembyn Val d'Isere. Nu är Leo Taillefer tillbaka med en ny lekfull linje som osar skidglädje.

Alperna

Här får du mest pist per krona

Någonsin undrat var du får mest liftkort för pengarna? Vi har undersökt elva skidorter för att ta reda på just det.

Alperna

Två dödsfall i alperna efter laviner

Med nya snöfall på väg in över alperna ökar så även lavinrisken. Under tisdagen omkom två personer efter laviner.

Alperna

Här hittar du de billigaste skidorterna

Klassiska skidorter kan både vara dyra och packade med turister. Därför kan det vara läge att spana österut för den priskänslige.

Artiklar

Från barmark till snö – franska alperna före/efter 29 oktober

El Nino kan komma att skapa snökaos i USA – men Europa vill inte vara sämre. De senaste dagarna har det snöat i franska alperna och bergstopparna börjar återigen få den där vita färgen vi älskar.

Copyright © 2020 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Scroll to Top