Siktet inställt på Nya Zeelands fyra åkbara aktiva vulkaner

Evelina Nilsson på väg mot Nya Zeelands Vulkaner

Just nu är vår svenska Jedi-åkare Evelina Nilsson på väg till Nya Zeeland för att tillsammans med Anna Segal från Australien och Nya Zeeländska Janina Kuzma bege sig ut på en expedition för att bestiga och åka skidor utför fyra av landets aktiva vulkaner.

Text: Gabriella Edebo • 2017-09-18 Uppdaterad 2017-09-18

Expeditionen arrangeras av Janina Kuzma som är Nya Zeelands bästa halfpipe-åkare och kvalificerad till OS i PyeongChang i vinter. På senare år har hon också filmat en hel del friåkning tillsammans med bland annat Shades of Winter och tanken med det här projektet är att det också ska bli film av det lagom till nästa höst.

Evelina Nilsson på väg mot Nya Zeelands Vulkaner
Janina Kuzma är personen bakom idén och expeditionen

Med expeditionen vill Janina visa hur den norra och södra ön skiljer sig åt. Normalt sett sker den mesta skidåkningen i landet i de södra Alperna i Nya Zeeland, men vad inte så många vet om så finns det även aktiva vulkaner på norra ön som det går att åka skidor på.

”Det är också viktigt för mig är att berätta en historia som uppmanar andra kvinnor att utmana sig själva och att inspirera kvinnliga äventyrare”, tillägger Janina.

Evelina Nilsson beger sig mot Nya Zeeland på onsdag för att möta upp med teamet och stämma av de sista detaljerna innan de beger sig iväg nu till helgen.

”Jag är väldigt peppad och exalterad över att få uppleva Nya Zeeland och bestiga vulkaner och sen få äran att åka skidor ner. Det känns coolt att få vara ett med så kraftfulla berg. Janina och Anna är helt underbara så det ska bli fantastiskt att få dela den resan tillsammans med dem.” Säger Evelina inför avresan mot Nya Zeeland nu på onsdag.

”En av vulkanerna är dessutom Mt. Doom från Sagan om Ringen vilket är ännu mer episkt!” – Evelina Nilsson

Evelina Nilsson på väg mot Nya Zeelands Vulkaner
Evelina Nilsson på väg mot vulkaner på Nya Zeeland

På listan står vulkanerna vid namn Mt Taranaki, Mt Tongariro, Mt Ngauruhoe och Mt Ruapehu varav den hösta mäter 2797 meter över havet. Planen är att vara iväg i en vecka med avfärd nu i helgen.

”Om allt går enligt plan så blir vi den första gruppen med enbart kvinnor som bestigit och åkt från alla fyra vulkaner på Nya Zeeland. Vi kan inte vänta med att komma igång, det kommer bli en grym resa.” Säger Janina i väntan på att alla ska anlända till Auckland innan de beger sig mot den norra ön.

Skidåkning på Nya Zeeland


Text: Gabriella Edebo • 2017-09-18
Evelina NilssonNat SegalNya Zeeland

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen