Carl Söderlund på världscuppremiären. Foto: Grasski.net

Artiklar

Premiär för världscupen i grässlalom

"Sveriges bästa skidåkare på gräs" har precis sparkat igång världscupsäsongen i Österrikiska Rettenbach.

Text: Gabriella Edebo • 2019-06-17 Uppdaterad 2019-06-17

Undangömt på det internationella skidförbundets (FIS) hemsida finns en flik om grenen grasski, alltså grässkidåkning, som precis dragit igång sin säsong. Fram till och med september ska totalt fem världscuptävlingar samt ett VM i slalom, storslalom, super-g och kombination avgöras.

Premiär för världscupen i grässlalom
Sveriges representanr Carl Söderlund. Foto: Grasskisweden

På världscuppremiären i Österrikiska Rettenbach var det storslalom, kombination och super-g på agendan och en svensk deltagare fanns med på startlistan. Landets mest aktiva utövare Carl Söderlund körde ur på två av tävlingarna och placerade sig på en 31a plats i super-g. I topp ser det ut som att Österrike och Tjeckien briljerar med Jacqueline Gerlach (Österrike) och Martin Bartak (Tjeckien) som frontfigurer efter två vinster och en andraplats vardera i de tre grenarna.

Filmen nedan visar Calle i slalomåket för kombinationstävlingen.

Härnäst väntar världscuptävlingar i Predklasteri, Tjeckien i slutet av juni för att sedan fortsätta med tävlingar i Italien och Iran (!?). VM äger rum i Schweiziska Marbachegg den 13-18 augusti och oftast brukar de svenska eldsjälarna arrangera ett SM och andra tävlingar på svenska kullar under sommaren.

Sugen att testa denna gräsliga sport? Grasskisweden arrangerar regelbundna träningar och prova på-tillfällen i Vrinnevibacken i Norrköping. Läs mer på Grasskiswedens facebooksida.

Dags för SM i grässkidåkning


Candide Thovex erövrar världen


Här kan du åka skidor i sommar


Text: Gabriella Edebo • 2019-06-17
ArtiklarSommarSommarskidåkning

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen