oto: Alexander Klun

Artiklar

Kaj och Sverre tar farväl av Kask

Det ikoniska märket Kask har nu nått sin slutstation meddelar skidlegenderna Sverre Liliequist och Kaj Zackrisson efter 18 år av virkade mössor och pigga färgkombinationer.

Text: Gabriella Edebo • 2019-09-27 Uppdaterad 2019-09-27

Det ikoniska märket Kask har nu nått sin slutstation. Allt Startade med att de levande skidlegenderna Sverre Liliequist och Kaj Zackrisson stickade mössor för att ge bort i utbyte mot en sovplats på soffa under tiden de reste världen över för skidåkning. Snabbt var det många fler som villa ta del av de hemmavirkade mössorna i alla världens färger och mönster, och de startade märket Kask 2001 med ledorden ”unique beanies to wear with pride”. 

Kaj och Sverre tar farväl av Kask
Skidikonerna Kaj och Sverre med sin lika ikoniska bild. Foto: Alexander Klun

Genom åren har utbudet ökat från bara mössor till goggles, kläder, ”de bästa skidstrumporna någonsin” enligt legenden Mike Douglas. Kask var också bland de första att introducera skidvärlden till merinounderställ som var färgglada istället för de gama vanliga svarta.

Kaj och Sverre tar farväl av Kask
Den italienska versionen av Kask…

De senaste åren har svenska Kask fått en italiensk aktör under samma namn som tillverkat hjälmar för diverse olika områden. Det har såklart öppnat upp för viss förvirring när man googlat Kask för att köpa sig en sjysst virkad och klifri mössa, men istället hamnat in på exklusiva visirhjälmar.

Så nu tillslut efter hela 18 års verksamhet har Kaj och Sverre tagit beslutet att sälja varumärket Kask, och det med blandade känslor.

Det har varit en enastående resa som nu tar en ny vändning, säger Sverre.

Men misströsta icke. Som du säkert märkt så har de under den senaste tiden jobbat in sin slogan ”Live a Little” i det de gjort i samband med Kask, och nu är planen att just den delen av märket ska få leva vidare. Kaj & Sverre kommer att fortsätta att skapa produkter för skidåkning och sin befintliga målgrupp med den tidigare Kask-kunden med fler produkter laddade med Live a little anda.

Vi brinner ju för det här och nu finns oändliga möjligheter att hitta nya vägar tillsammans! Det ska bli super kul att fortsätta mot nya höjder, hälsar Kaj. 

Exakt vad det innebär vill de inte avslöja än, men håll ögonen öppna framöver och tills dess, passa på att handla upp det sista av Kasks lager till 60% rabatt på kaskofsweden.com

Kaj och Sverre tar farväl av Kask

Skidsnack v38 – Utförsäljning av sittliftar


Norse Skis – nytt svenskt skidmärke med fokus på hållbarhet


Klassikern: Kaj Zackrisson mirakulösa räddning i Claim


Text: Gabriella Edebo • 2019-09-27
ArtiklarPrylarKaj ZackrissonKaskSverre Liliequist

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen