5fd9143960e4d

Artiklar

Prylguide: vinterns bästa skalplagg

Åka Skidor kollar in vinterns 7 bästa skalställ för skidåkning i alla väder.

Text: Åka Skidor • 2020-11-26 Uppdaterad 2021-12-07
Prylguide: vinterns bästa skalplagg

Haglöfs Vassi

Klassikern Vassi är tillbaka med besked och en ny design som tagits fram med aktiva offpiståkare i åtanke. Tillverkad av senaste generationens Gore-Tex Pro som ger maximalt skydd mot allt Moder Natur kan utsätta dig för tillsammans med grym andningsförmåga, och utrustad med bra placerade fickor och ventilation. Byxan är av bibmodell för att ge maximalt med skydd när snön är djup eller vädret biter ifrån lite extra.

Jacka 6 500 kronor / Byxa 5 500 kronor

Köp Haglöfs Vassi

Prylguide: vinterns bästa skalplagg

Stellar Equipment Free shell

Ett friåkningsställ som är lika hemma när du snurrar liftburen åkning som går längre turer, laddat med funktioner men ändå med en låg vikt och hög rörlighet. Free är tillverkat i en smidig och tunn 3-lagers Dermizax som både skyddar bra mot väta och andas riktigt, riktigt bra. Massor med fickor på rätt ställen och ventilationsdragkedjor under ärmarna och i låren. Finns givetvis även i dammodell.

Jacka 4 295 kronor / Byxa 3 995 kronor

Köp Stellar Equipment Free

Prylguide: vinterns bästa skalplagg

J. Lindeberg Brett Shell

Ett vattenavvisande skidställ sytt i ett tekniskt 3-lagers lättviktsmaterial med stretch och en asymmetrisk dragkedja som används av bland andra den levande skidlegenden Sverre Liliequist. Byxorna är av midjemodell med långa dragkedjor i sidorna för att kunna ventilera om det hettar till på berget. Både jacka och byxa är dessutom utrustade med insydda Recco-reflektorer för säkerhets skull.

Jacka 6 000 kronor / Byxa 5 000 kronor

Köp J Lindeberg Brett Shell

Prylguide: vinterns bästa skalplagg

Peak Performance Vertical Pro

Freeride World Tour-stjärnorna Hedvig Wessel och Kristofer Turdell har varit involverade i utvecklingen av den senaste inkarnationen av Vertical Pro. Sydd i 3-lagers Gore-Tex och utrustat med mängder av smarta funktioner som utpoppande fickor, stretchpaneler, en supersmart integrerad balaclava och brallor med fast bib. Kläder som står emot det mesta även om du inte åker Bec des Rosses i tre svängar.

Jacka 8 000 kronor / Byxa 6 500 kronor

Köp Peak Performance Vertical Pro

Prylguide: vinterns bästa skalplagg

Norrøna Lofoten

Ett numera klassiskt skidställ i en delvis ny skepnad, tillverkat av återvunnet 70D Gore-Tex Pro. Den lite längre skurna anoraken har en lång, vattentålig tvåvägsdragkedja och en rymlig känguruficka som kan nås från båda sidor. 

Byxan har två stora fickor på låren och går antingen att zippa ihop med jackan eller sätta på en bibdel som köps separat.

Jacka 8 499 kronor / Byxa 6 499 kronor

Köp Norrøna Lofoten

Prylguide: vinterns bästa skalplagg

Mammut La Liste Pro

La Liste Pro är framtaget tillsammmans med friåkarfantomen Jérémie Heitz. Ett robust skidställ i 3-lagers Gore-Tex Pro för att tåla påfrestningar även på 6 000 meters höjd. La Liste har en drös funktioner som garanterar komfort för den aktiva skidåkaren med en stor, hjälmkompatibel huva, stora innerfickor för handskar, en liten och en stor bröstficka, krage som kan justeras med blixtlås för en snävare eller mer rymlig passform och bra ventilation under armarna.

Jacka 7 900 kronor / Byxa 6 900 kronor

Köp Mammut La Liste Pro

Prylguide: vinterns bästa skalplagg

Rossignol Atelier S

Rossignol satsar hårt på friåkning med sitt nya koncept Ride Free. Atelier S är ett 3-lagerställ tillverkat i Sympatex med extremt hög vattentäthet och andningsförmåga och ett stretchigt tyg som låter dig röra dig fritt därute i bergen. Jackan har svetsade sömmar för att göra den extra smidig och minska packvolymen när du går på topptur. 

Tillverkat i Grenoble, mitt i den franska alpvärlden, très bien!

Jacka 7 400 kronor / Byxa 5 200 kronor

Köp Rossignol Atelier S

Prylguiden är här


Nya Peak Performance Vertical Pro är designat ihop med världens bästa friåkare


Ride Free med Jacob Wester


Säsongens hetaste prylnyheter


Text: Åka Skidor • 2020-11-26
ArtiklarPrylarHaglöfsMammutNorrønaPeak PerformanceRossignolskidkläderStellar Equipment

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen