5fd9142f144c9

Artiklar

Skidsnack – Sveriges bästa skidort, depression & recall

Ortovox återkallar kolfiberpatron, SVT pratar med Nisse Wersén om mental hälsa och problematik med idrott och World Ski Awards har utsett Sveriges bästa skidort.

Text: Gabriella Edebo • 2020-11-29 Uppdaterad 2021-08-19

Vallåsen har öppna längdspår

Redan nu kan du åka längd i söder. Vallåsen har 400 meter skidspår och planerar att öppna ännu mer inom kort. Och dessutom köra igång snöproduktionen den kommande veckan för att förhoppningsvis kunna öppna även för utförsåkning inom kort. 

Nytt svenskt snowboardmärke

Tur Snowboards är ett rykande färskt nytt snowboardmärke med profiler som Hampus Mosesson, Ola Nygårds och Peter Danroth bakom spakarna. Fyra modeller varav två splitboards designade för hela berget med skandinaviska förhållanden i åtanke hittar du på tursnowboards.com

SLAOs nya Covid-rekommendationer

För att svenska skidorter ska ha bästa möjliga förutsättningar att kunna öppna på ett säkert sätt har branschorganisationen SLAO tagit fram rekommendationer för ”Trygga Skidanläggningar”. Läs mer om vad som gäller här.

Skidåkning och Covid-19

Fotoutställning med Felix Oppenheim

Om du råkar befinna dig i krokarna kring Lidingö bör du svänga förbi Stadshuset där natur- och skidfotografen Felix Oppenheim har en utställning fram till den 10 januari.

Skidsnack - Sveriges bästa skidort, depression & recall

Romme inför bokningssystem 

För att undvika trängsel och samtidigt bibehålla kvalitén i anläggningen kommer Romme begränsa antalet besökare i anläggningen i vinter och införa ett bokningssystem likt flera amerikanska skidorter. Lär mer här.

Powder Magazines sista utgåva 

Efter 48 år av skidinspiration kom det allra sista numret av Powder ut nu i november efter att tidningen lagts ner av sitt förlag. Prenumeranter får nu istället herrtidningen Men’s Journal som ett saltigt plåster på såren… Läs mer om den klassiska skidtidningen här.

Romme Alpin begränsar antalet gäster i vinter


Tack Powder för all inspiration

Funäsfjällen är bästa skidområdet i Sverige 

World Ski Awards har utsett att Funäsfjällen har de bästa skidorterna i landet och därmed tilldelats priser för ”Sweden’s Best Ski Resort 2020”. I priset ingår de sex skidområdenaTänndalen, Tänndalsvallen, Ramundberget, Funäsdalsberget, Tännäskröket och Kappruet.

Nisse Wersén om mental hälsa i SVTs nya idrottsserie

”Idrottens himmel och helvete”, så heter SVTs nya serie som granskar och belyser problematik som både de som idrottar och de som leder idrott ställs inför. Hur hanterar man ätstörningar? Kriminalitet? Hur gör man med depression, jämställdhet och barnkonventionen? I avsnittet om depression ställer friåkaren Nisse Wersén från Åre upp på väldigt ärliga intervjuer om sin depression, se det här

Kläppen öppnar topptursled i vinter

Sälenfjällens första markerade topptursled inom en skidanläggning kommer i vinter att invigas i Kläppen. Det startar mellan Tranantorget och snowparken och är cirka en kilometer lång med lätt svårighetsgrad upp till toppstugan. Läs mer här.

Skidsnack - Sveriges bästa skidort, depression & recall

Ortovox återkallar kolfiberpatron

Ortovox har upptäckt en potentiell svaghet hos patronen i några av de lavinryggäsckar som såldes 2018-2019 och har därför utfärdat en recall. Det gäller kolfiberpatroner sålda till Ortovox Avabag från den 22 mars 2018 till 30 september 2019. Patroner från denna period som påverkas av återkallelsen måste den tas ur bruk och bytas mot en ny. Frågor och mer info hänvisas till den svenska leverantören Ultimate Nordic på info@ultimatenordic.se. Kompletterande info och bilder finns på ortovox.com.

Skidsnack - Sveriges bästa skidort, depression & recall

Boka tid hos skidbutiken

Striktare restriktioner och en tuff period för fysiska butiker har tvingat fram nytänkande hos de svenska skidbutikerna. Åre Skidsport och Alpingaraget har bland annat infört möjligheten att boka tid för att testa pjäxor eller få hjälp att välja nya lagg, samt möjligheten att hämta upp din beställning utanför butiken, vilket du även kan göra hos Skistore i Göteborg. Åre Skidsport har även börjat erbjuda att du kan beställa julklappar som är inslagna och klara.

Skidsnack – topptursblades är årets julklapp


Skidåkning och Covid-19


Kläppen öppnar Sälenfjällens första randonnée-led


Text: Gabriella Edebo • 2020-11-29
ArtiklarNyheterFunäsdalenKläppenOrtovoxRamundbergetskidsnackTänndalenVallåsen

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen