5fd92e178564e

Nyheter

Ett liftkort – 3 anläggningar med 77 nedfarter i Idreområdet

De tre skidanläggningarna Idre Fjäll, Fjätervålen och Idre Himmelfjäll går samman för ett gemensamt liftkort kallat Idrepasset.

Text: Gabriella Edebo • 2019-10-15 Uppdaterad 2019-10-15

I December öppnar den helt nya skidorten Idre Himmelfjäll med 18 pister till en början och nu fortsätter nyheterna om ytterligare samarbete med grannorterna Idre Fjäll och Fjätervålen rulla in. 

Idre Fjäll och Fjätervålen har redan haft ett gemensamt skipass sedan många år tillbaka, men nu ansluter sig även Idre Himmelfjäll till samarbetet. 

Att vi till den här vintersäsongen kan addera Idre Himmelfjäll ser jag som ytterligare ett positivt steg i vår gemensamma resa att bygga en framgångsrik destination. Tillsammans blir vi starkare, säger Hans Ericsson, VD för Fjätervålen.

Ett liftkort - 3 anläggningar med 77 nedfarter i Idreområdet
Foto: Idre Fjäll

VDn för nya Idre Himmelfjäll instämmer med föregående talare. 

Jag är oerhört glad och tacksam för att vi redan nu under Idre Himmelfjälls premiärvinter, kan samlas med en gemensam satsning på ett Idre-pass för alla tre anläggningar, säger Torbjörn Wallin.

Detsamma gäller även direktören för Idre Fjäll, som även han är väldigt glad över det utökade samarbetet vars förhoppning är att Idreregionen ska kunna konkurrera ordentligt med resterande skiddestinationer i landet.

Idre som skiddestination tar verkligen upp kampen mot de stora drakarna i branschen. Skidområdena kompletterar varandra på ett bra sätt och tillsammans kommer vi erbjuda riktigt bra skidåkning för hela familjen, säger Andreas Starenhed, VD på Idre Fjäll.

Ny svensk skidort på gång: Idre Himmelfjäll

Den kommande vintern räknar regionen med totalt kring 600 000 skiddagar i hela området. 

Sedan tidigare står det klart att Idre Fjäll kommer att samarbeta och hjälpa till med bland annat prepareringen av Himmelfjälls backar.

Idrepasset finns som säsongskort för 5 825 kronor för vuxna, eller som dag- eller veckokort och kommer att ge tillgång till alla tre anläggningar vilket nu i vinter innebär totalt 77 nedfarter.

De individuella skidorterna verkar även fortsätta sälja liftkort som gäller för enbart den valda skidorten för lite lägre pris. 

Ett liftkort - 3 anläggningar med 77 nedfarter i Idreområdet
Ett liftkort - 3 anläggningar med 77 nedfarter i Idreområdet
Liftkarta Fjätervålen
Ett liftkort - 3 anläggningar med 77 nedfarter i Idreområdet
Liftkarta Idre Himmelfjäll
Ett liftkort - 3 anläggningar med 77 nedfarter i Idreområdet
Liftkarta Idre Fjäll

Ny svensk skidort på gång: Idre Himmelfjäll


Fjätervålen satsar stort och hållbart


Idre Fjäll är först att öppna för skidåkning


Text: Gabriella Edebo • 2019-10-15
NyheterIdre FjällIdre Himmelfjäll

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen