Glada miner efter försäljningen.

Sverige

Affären i hamn – Ulricehamn får nya ägare

Ulricehamn Ski Center har fått nya ägare och ska numera heta Ski, Bike & Hike Ulricehamn. Ny ägare är Patrik Frisk, tidigare VD på Under Armour.

Text: Anton Furuland • 2022-11-07 Uppdaterad 2022-11-07

I våras meddelade Branäsgruppen att man säljer anläggningarna i Ulricehamn och Vallåsen. Den senare fick vi reda på i slutet av september att den håller stängt för vintern efter att en potentiell affär fallerat.

Desto mer lyckade försäljningsförhandlingar har det varit för Ulricehamn Ski Center där det nu blivit klart med ny ägare – Patrik Frisk (med familj), tidigare vd för Under Armour och med 30 års erfarenhet inom bland annat alpin verksamhet.

Skidanläggningen i Ulricehamn har i dagsläget sju liftar, åtta nedfarter och ett snowparkområd.

I samband med förvärvet byts namnet på anläggningen till Ski, Bike & Hike Ulricehamn, för att det ska stämma bättre överens med planerna. Tidigare satsningar på den alpina vinterverksamheten ska kombineras med verksamhet för enduro- och downhill-cykel på sommaren. Patrik Frisk siktar även på skidor på vintern och hiking och löpning på sommaren.

– Vi tror på Ulricehamn som en framtidskommun med unika förutsättningar för både sommar- och vintersport. Våra barn började tävla och träna med SK Boge som små och har representerat SK Boge som alpinåkare med över 300 FIS-starter. Nu vill vi hjälpa fler ungdomar, familjer och föreningar att få tillgång till en unik alpin anläggning i Ulricehamn, säger Patrik Frisk, i ett pressmeddelande.

Fredrik Porat, med lång erfarenhet inom sport och outdoor-sporter, senast inom SGN Sport, blir VD för Ski, Bike & Hike Ulricehamn, och kommer driva den nya året-runt-verksamheten.

Planen är att öppna backen den 17 december.

– Branäsgruppen har varit väldigt tillmötesgående och det är till stor del tack vare dem vi kan öppna så snart. På sikt kommer vi kunna erbjuda så mycket mer än en bara en skidbacke, säger Fredrik Porat.


Läs mer om skidåkning i Sverige:

Sveriges 11 bästa pisterText: Anton Furuland • 2022-11-07
NyheterAlpintbackarSkidåkningSkidanläggningarSmåbackarSverigeUlricehamn

Copyright © 2024 Åka Skidor

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Karlavägen 96, 115 26 Stockholm, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206

Rulla till toppen